OGLASILI SE IZ MINISTARSTVA: Novi detalji udara broda u most kod Bačke Palanke

Novosti online

05. 01. 2024. u 11:02

BROD koji je plovio iz Austrije ka Smederevu noćas oko 23.30 sati udario je u stub mosta kod Bačke Palanke, a povređenih tom prilikom nije bilo, izjavio je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Predrag Petrović.

ОГЛАСИЛИ СЕ ИЗ МИНИСТАРСТВА: Нови детаљи удара брода у мост код Бачке Паланке

Foto: Zoran Jovanovic

On je naveo da je reč o brodu “Antonija” koji je, pod zastavom Nemačke, sa dve potisnice u nizvodnoj plovidbi putovao iz Linca ka Smederevu.

Prilikom udara broda u most kod Bačke Palanke došlo je do proboja trupa na potisnici "LOLA 5" koja se potopila, rekao je Petrović i dodao da su brod i potisnice bili natovareni veštačkim đubrivom.

Naveo je da se brod "Antonija" trenutno nalazi u luci Bačka Palanka i da je drumski saobraćaj na mostu obustavljen.

Petrović je dodao da je obaveštena inspekcija bezbednosti plovidbe koja se uputila na teren i koja će dostaviti preciznu stacionažu kako bi se izvršilo dodatno obeležavanje na tom delu i eventualno ograničili uslovi plovidbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!