"NAŠA VOJSKA JE 2023. ZAVRŠILA SNAŽNIJA NEGO PRETHODNIH GODINA" Čestitka ministra odbrane povodom Nove godine

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 01. 2024. u 12:49

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević povodom Nove godine uputio je čestitku svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

НАША ВОЈСКА ЈЕ 2023. ЗАВРШИЛА СНАЖНИЈА НЕГО ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА Честитка министра одбране поводом Нове године

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

„Svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije čestitam Novu godinu.

Ovu 2023. godinu ispraćamo ispunjeni ponosom i zadovoljstvom. Naša vojska je u protekloj godini napravila novi iskorak, popela se još jedan stepenik i godinu za nama završila snažnija nego prethodnih godina. Srbija je sve jača i to je ono što je najvažnije!

Uspeli smo da se istovremeno opremamo najsavremenijim sredstvima tehnike, ali i da poboljšavamo uslove rada i života naših pripadnika. Povećali smo plate, a kontinuirani rast će se nastaviti i u narednoj 2024. godini. Održali smo više prikaza sposobnosti od kojih je „GRANIT 2023“ istorijski po broju prikazanih sredstava naoružanja i vojne opreme. Posle više od 40 godina nabavili smo nove transportne avione, ali i nove helikoptere, bespilotne letelice i dronove.

Po ko zna koji put, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokazali su koliko su važan deo naše države i naroda. Zajedno sa svim građanima Republike Srbije, hvatali smo se u koštac sa problemima i izazovima i zajedno pobeđujemo! Ostajemo posvećeni i verni slobodi, miru i prosperitetu naše otadžbine.

Vreme koje je pred nama, iduća godina i one koje za njom dolaze, doneće nove izazove i staviti pred nas nova iskušenja. Nadahnuti sećanjem na naše pretke i njihova dela, nikada ne zaboravljajući pouke i iskustva koje su nam ostavili, daćemo odgovore na nova pitanja i nastavićemo putem uspeha.

Zahvaljujem se na uloženom radu i požrtvovanju kojim ste doprineli opštem uspehu. Nema malih poslova i malih rezultata. Svaki dobro urađen posao jeste sastavni deo rada i daljeg jačanja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Zahvaljujem se svakom vojniku, podoficiru i oficiru, civilnim licima. Budimo jedna porodica okupljena oko ideala slobodne i nezavisne Srbije, naše jedine otadžbine.

Sa verom u nove uspehe, vama i vašim porodicama, želim zdravu i srećnu Novu godinu i predstojeće praznike", naveo je ministar Vučević u čestitki. 

BONUS VIDEO:

NOVA 2024: Spektakularni petominutni vatromet u Beogradu na vodi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (47)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)