SPOJI SKUPLJA POMOĆ ZA PORODICE SA KOSMETA: Humanitarna akcija omladine iz Inzbruka

Novosti online

25. 12. 2023. u 12:06

OD osnivanja, 2009. godine, Srpska pravoslavna omladina Inzbruk - SPOJI pomaže socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i bolesnoj deci u Tirolu. Svake godine članovi SPOJI-a putuju na Kosovo i Metohiju da lično isporuče pomoć porodicama koje žive u veoma teškim uslovima, a ove godine je cilj prikupljanje donacija za šest porodica.

СПОЈИ СКУПЉА ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦЕ СА КОСМЕТА: Хуманитарна акција омладине из Инзбрука

Foto: SPOJI

Reč je o porodicama Mladenović iz Poneša, Kovačević iz Koretišta, Đurović iz Gračanice, kao i Jandžiković, Portić i Kastratović iz Goraždevca. Cilj je da se prikupi pomoć u ukupnoj vrednosti od 20.500 evra.

Ovim porodicama je potrebna pomoć u PVC stolariji, materijalu za opremanje kupatila i kuće (laminat, pločice...), materijal za izolaciju i proširenje kuće, tri teleta, freza za traktor i rasturač za veštačko đubrivo, rotaciona kosačica, tanjirača.

Do sada je prikupljeno 5.330 evra, a akcija traje do 6. januara.

- Poslednjih godina SPOJI je uz pomoć brojnih donatora sakupio i isporučio humanitarnu pomoć vrednu oko 150.000 evra. Sproveli smo u delo 37 većih i manjih humanitarnih akcija za ugrožene porodice na KiM, a u okviru toga pomogli 116 porodica i 768 dece. U septembru 2021. smo uspeli da sprovedemo najuspešnije skupljanje humanitarnih donacija do sada, kada smo za samo nekoliko dana uz pomoć građana skupili 47.335,50 evra humanitarnih donacija i tako pomogli 23 porodice i tri projekta od izuzetne važnosti za opstanak srpskog naroda na Kosmetu - kažu iz ove organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)