MUP SRBIJE DONIRAO HELIKOPTER „Bell 206“: Vazduhoplovna akademija u Vršcu prvi put počinje obuku pilota na ovoj letelici

24. 11. 2023. u 15:11

MUP Republike Srbije donirao je helikopter „Bell 206“ Trening-centru Vazduhoplovne akademije u Vršcu, koji će se koristiti za potrebe školov

МУП СРБИЈЕ ДОНИРАО ХЕЛИКОПТЕР „Bell 206“: Ваздухопловна академија у Вршцу први пут почиње обуку пилота на овој летелици

Foto: evršac

Letelica je stigla na vršački aerodrom, a primopredaji su prisustvovali: komandant helikopterske jedinice Nenad Nedić sa svojim timom pilota, zatim direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje dr Gabrijela Grujić, direktor Vazduhoplovne akademije dr Goran Cvijović, i Miloš Đokić, rukovodilac Trening-centra Vršac.

Foto: evršac

 

To je istorijski trenutak za vršački aerodrom, jer će se od sada tu po prvi put sprovoditi i obuka za pilote helikoptera.

Na ovaj način Vazduhoplovna akademija postaje snažan partner Ministarstva unutrašnjih poslova, jača svoje pozicije na tržištu i još aktivnije učestvuje u jačanju potencijala srpskog vazduhoplovstva.

Piloti helikoptera MUP-a će se obučavati u okviru studijskog programa Vazdušni saobraćaj na Visokoj školi strukovnih studija u Beogradu, koja je deo Vazduhoplovne akademije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)