VEČERAS PROMENA VREMENA: Ovi delovi prvi na udaru kiše i vetra - vremenska prognoza do kraja nedelje

B.Ristivojević

14. 11. 2023. u 10:05

DANAŠNjI dan biće najtopliji dan ove sedmice, uz dosta sunčanih intervala i uz dnevnu temperaturu od 17 do 22 stepena.

ВЕЧЕРАС ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Ови делови први на удару кише и ветра - временска прогноза до краја недеље

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

- Kratkotrajna kiša u toku dana povremeno se očekuje samo na severu Vojvodine. Uveče i u toku noći uslediće jače naoblačenje s kišom i pojačanim severozapadnim vetrom, prvo na severu i zapadu Srbije, a do srede ujutro ovo naoblačenje će se proširiti na celu zemlju - navodi meteorolog Slobodan Sovilj za "Novosti".

U sredu će biti pretežno oblačno i hladnije s kišom. Temperatura će biti u padu za 7 do 10 stepeni. Sredinom dana u Vojvodini, a do uveče u svim krajevima razvedravanje.

U četvrtak nas očekuje pretežno sunčano sa svežim jutrom i uz dnevnu temperaturu od 13 do 17 stepeni.

- U petak stiže novo naoblačenje sa Jadrana, koje će više padavina usloviti u drugom delu dana u centralnim i južnim delovima zemlje. U nižim predelima će padati kiša, a na visokim planinama jugozapadne Srbije sneg. Uveče i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg ponegde i u brdskim krajevima (od 200 do 500 m nadmorske visine na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje) - ističe meteorolog.

Foto: Tanjug

Subota će biti najhladniji dan u sedmici sa maksimalnim temperaturama od 7 do 10 stepeni. Ujutro i pre podne će se razvedriti prvo u Vojvodini, a kasnije u toku dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti uslediće i u ostalim krajevima.

U nedelju jutro hladno sa temperaturom od -2 do 4 stepena, a u toku dana malo do umereno oblačno i suvo sa temperaturom od 10 do 13 stepeni.

Slično vreme obeležiće i poslednju dekadu meseca. Česta naoblačenja, u nizijama kiša, na planinama kiša i sneg. Ukupna mesečna količina padavina biće iznad proseka, a vremenske promene česte sa temperaturnim uslovima oko i iznad višedecenijskog proseka.

BONUS VIDEO: PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Pogledajte Četvrtu epizodu video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!