NOVEMBAR POKAZUJE PRAVO LICE: Vremenska prognoza za sredu, 8. novembar

Novosti online

08. 11. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

НОВЕМБАР ПОКАЗУЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ: Временска прогноза за среду, 8. новембар

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

VREME U SRBIJI

U Srbiji će biti osetno hladnije, a na severu i zapadu zemlje ujutru se očekuje prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U ostalim krajevima zemlje biće oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a veća količina padavina očekuje se u prvom delu dana na jugu i jugoistoku zemlje - od 20 do 40 mm za 12 sati, ponegde i više.

Po podne i uveče očekuje se prestanak padavina, a zatim i delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni, u planinskim predelima i na istoku povremeno i jak. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja od 10 do 13°C, uveče u osetnom padu, osim u Timočkoj Krajini gde će biti malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16°C.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu će biti osetno hladnije.

Ujutru će doći do prestanka padavina, pre podne oblačno, a po podne postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar slab i umeren severozapadni.

Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko 12°C.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutro mestimično je moguća magla, tokom dana pretežno sunčano, uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar koji će krajem dana i noću biti u pojačanju.

U petak ujutru doći će do naoblačenja. Tokom dana oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito, naročito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistočni vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine.

U subotu oblačno sa kišom i hladnije uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg.

U nedelju prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Zatim, umereno oblačno sa dnevnim temperaturama oko proseka za ovaj period godine, a slab jutarnji mraz očekuje se samo na planinama.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024