SAMO U JEDNOM PREDELU SRBIJE BIĆE SUVO: Evo u kojim delovima naše zemlje se očekuju obilne padavine

Novosti online

04. 11. 2023. u 08:43

U SRBIJI će danas biti umereno do potpuno oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim predelima mestimično sa slabom kišom, s najnižom temperaturom od 6 do 13, a najvišom od 14 do 19 stepeni.

САМО У ЈЕДНОМ ПРЕДЕЛУ СРБИЈЕ БИЋЕ СУВО: Ево у којим деловима наше земље се очекују обилне падавине

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na jugu i istoku Srbije ujutru i pre podne očekuju se i umerena kiša i lokalni pljuskovi ponegde i sa uslovima za obilne padavine.

Kasnije posle podne i uveče prestanak padavina i razvedravanje u svim predelima. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni, tokom noći ka nedelji u daljem pojačanju.

U Beogradu uglavnom suvo

I u Beogradu će danas, prema vremenskoj prognozi, biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo, posle podne razvedravanje. Vetar slab do umeren južni, tokom noći ka nedelji u daljem pojačanju i skretanju na jugoistočni.

Najniža temperatura biće od 7 do 11, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

Upaljeni žuti i narandžasti meteoalarmi

Za razliku od jučerašnjeg dana, kada su bili upaljeni svi mogući meteoalarmi koji su se odnosili na kišu, vetar, grmljavinu, ali i visoke temperature, danas to nije slučaj.

Žuti meteoalarm je upaljen za Istočnu Srbiju i Kosovo i Metohiju, a odnosi se na pojavu kiše koja može biti potencijalno opasna. Narandžasti meteoalarm koji se takođe odnosi na kišu je upaljen za Jugoistočnu Srbiju.

Narandžasta boja označava da je vreme opasno.

BONUS VIDEO: NEVREME STIGLO U KRUŠEVAC - Počeli jaki pljuskovi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave