JEDAN OD PET ZAHTEVA JE VEĆ ISPUNJEN: Radnici Pošte zadovoljni današnjim sastankom

Novosti Onlajn

30. 10. 2023. u 15:17

PROTEKLIH nekoliko dana, deo zaposlenih u Pošti Srbije je svojevoljno obustavio rad u Novom Sadu, Vrbasu i drugim gradovima, tražeći bolje uslove, kao i sastanak sa vršiocem dužnosti direktora, Zoranom Đorđevićem.

ЈЕДАН ОД ПЕТ ЗАХТЕВА ЈЕ ВЕЋ ИСПУЊЕН: Радници Поште задовољни данашњим састанком

Igor Đukanović

U međuvremenu, kako mediji saznaju od jednog radnika uključenog u proteste, do sastanka sa Đorđevićem je danas i došlo.

Sastanak se održao van glavne zgrade Pošte, a radnik nam je rekao kako je svestan da ono što je urađeno u proteklom periodu - nije izvedeno na pravi način, ali da građani treba da znaju da radnici Pošte nisu u dobroj materijalnoj i finansijskoj situaciji.

- Ipak, svesni smo da je Pošta pretrpela štetu. Ja sam, kao radnik, želeo da dođem direktno do direktora, da pričamo svi zajedno sa njim kako da izađemo iz ovoga, jer je nama Pošta veoma važna. Ne želimo da preduzeće kojem smo lojalni trpi, ali takođe tražimo garancije da će nam ovi pregovori doneti boljitak u budućnosti - iskren je radnik Pošte.

Navodi i da su pred v.d. direktora Pošte Srbije izneli 5 svojih zahteva.

- Jedan od njih je direktor već ispunio, tako da je u petak isplaćena dobit u rasponu od 60.000 do 87.000 dinara, zavisno od toga koliko je ko radio, i mi smo time zadovoljni, ali ostaju druga obećanja. Jedini uslov da prekinemo ovaj protest, jeste da i ostala četiri obećanja budu ispunjena.

Radnik Pošte koji je želeo da ostane anoniman kaže da je među glavnim uslovima povećanje plate od 30 odsto.

- Plata nam je, zapravo, prvi uslov. Drugi uslov je da nedostatak radnika bude nadomešćen zapošljavanjem novih lica, jer smo mi na ivici u smislu obima posla koji imamo i izdržljivosti. U razgovoru sa direktorom dobili smo uveravanje da će on zastupati naše interese, i da već sada, u budžetu koji se priprema za narednu godinu, stoji planirano povećanje plate od najmanje 30 odsto, za sve zaposlene - kaže nam ovaj radnik.

Dodaje da je v.d. direktora, Zoran Đorđević, dao nalog za hitno rešavanje pitanja manjka radnika, budući da je analizom došao do informacija gde je taj nedostatak najizraženiji.

- Rečeno nam je da će u toku sledeće nedelje biti hitan prijem novih ljudi. Takođe, tražili smo da mi, radnici, koji smo učestvovali u ovom protestu - budemo pošteđeni i da primimo punu platu, jer mi živimo od ove plate koja je inače mala. Imamo kredite i razne troškove. Počećemo da radimo 1. novembra, ali ćemo pratiti ispunjenje naših uslova. Daćemo sve od sebe da nadomestimo štetu iz proteklog perioda, a svakako, istovremeno mislimo i na naše kolege koji se nisu pridružili protestu, i koji treba da budu nagrađeni jer su radili sve ovo vreme - ističe jedan od radnika Pošte Srbije.

Za kraj dodaje da su i na današnjem sastanku upozorili da njima ne treba sindikat, već da će se sami opet organizovati i nastaviti protest, ako se obećanja ne ispune.

- Pošto nemamo nikoga ko rukovodi ovim protestima, mi ćemo glas proširiti na druge načine, obraćajući se kolegama, ali i putem društvenih mreža. I da bude jasno, nama je najpre u interesu da se vratimo poslu, ali isto tako, da direktor uradi ono što je obećao.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: I "NOVOSTI" DEO AMFILOHIJEVE BIBLIOTEKE: U manastiru Stanjevići i fotografije Dragana Milovanovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!