VREME SE MENJA OD OVOG DANA: Temperatura drastično pada, stižu i pljuskovi i jak vetar

Novosti online

26. 10. 2023. u 08:21

U DANIMA pred nama do vikenda očekuje se nestabilno, ali relativno toplo vreme, a za vikend toplo i bez padavina, navodi meteorolog Marko Čubrilo.

ВРЕМЕ СЕ МЕЊА ОД ОВОГ ДАНА: Температура драстично пада, стижу и пљускови и јак ветар

Foto: N. Skenderija

Kako dodaje, zahlađenje uz vraćanje temperatura u okvire proseka moguće je početkom novembra.

Četvrtak i dalje relativno topao, ponegde uz pojavu kiše ili grmljavinskog pljuska, dok će maksimumi biti slični kao i u sredu. Duvaće slab južni vetar koji će uveče pojačavati.

U petak jak vetar

U petak se računa na premeštanje hladnog fronta uz nešto izraženije padavine, posebno nad jugozapadom, zapadom i severozapadom regiona. Biće uslova i za grmljavinske pljuskove, a do posle podneva frontalna zona padavina će zahvatiti i krajnji jugoistok regiona. Sa premeštanjem fronta vetar u okretanju na jak, severozapadni. U petak dnevni maksimum do oko +11 ponegde na severozapadu, do oko +22 ponegde na jugoistoku regiona.

Ovo zahlađenje neće potrajati i već za vikend treba očekivati promenljivo vreme uz moguću pojavu kiše ili pljuska, ali će opet biti znatno toplije od proseka za ovaj deo godine, navodi Čubrilo.

BONUS VIDEO: BUNTOVNIK ZA VIOLONČELOM: Stjepan Hauser priredio pravu muzičku magiju

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024