"NOVOSTI" ČUVARI I ISTORIJE I ISTINE: Poštovanje našoj kući, uz predsednika Vučića, ukazale su i ugledne zvanice iz raznih sfera

V.N.

17. 10. 2023. u 15:43

UGLEDNE zvanice iz raznih sfera društva - političari, akademici, umetnici, crkveni velikodostoj­nici, privrednici, poslovni partneri, sportski radnici, novinari - okupili su se preksinoć u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu kako bi zajedno sa vlasnicima, rukovodstvom i zaposlenima u Kompani­ji "Novosti" proslavili veliki jubilej - 70 godina od izlaska prvog broja "Večer­njih novosti".

НОВОСТИ ЧУВАРИ И ИСТОРИЈЕ И ИСТИНЕ: Поштовање нашој кући, уз председника Вучића, указале су и угледне званице из разних сфера

Andrijana Nešić, Milan Babović, Olivera Anđelković, Milorad Vučelić i Boban Rajić, Foto D. Milovanović

Proslava sedam decenija našeg lista protekla je u svečarskom i uzvišenom tonu, a svojim prisustvom poštovanje "Novostima" i zaposlenima ukazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ko­ji je, pred sam polazak u Kinu na Samit "Pojas i put", prisustvovao akademiji i uveličao naše slavlje. Tokom svečanosti, u sali, ispunjenoj emocijama, navrla su sećanja na ključne trenutke iz bogate isto­rije prvog večernjaka na prostoru nakada­šnje Jugoslavije... od skromnih početaka za vreme Tršćanske krize 1953, pa sve do današnjih dana.

Predsednik Aleksandar Vučić i Milorad Vučelić, Foto D. Milovanović

Marko Parezanović, Foto D. Milovanović

Boban Rajić, Olivera Anđelković, Dejan Radenković i Milorad Vučelić, Foto D. Milovanović

Vučelić sa Natašom Francisti, Foto D. Milovanović

Kiril Tjurdenjev sa suprugom, Foto D. Milovanović

Zoran Đorđević, Foto Z. Jovanović

Sve izgovoreno imalo je posebnu sna­gu jer su izražavalo duboku povezanost naših "Novosti" sa srpskim društvom i narodom. Ponovo je potvrđeno, a to su čulo od gotovo svih prisutnih, a posebno iz čestitke vladike Irineja, episkopa bačkog, da "Večernje novosti" nisu samo dnevne novine, već stub srpske kulture i novinarstva.

Žarko Zečević, Foto Novosti

Aleksandar Šapić, Foto N. Skenderija

Miloš Vazura, Foto Novosti

Milica i Marko Kon, Foto N. Skenderija

Jugoslav Pantelić i Branislav Đorđević, Foto N. Skenderija

Foto Novosti

Vladika Irinej, episkop bački, i episkop hvostanski Aleksej, Foto Novosti

Dušan Stojaković, Davor Sakač i Ivana Bajović, Foto Novosti

Ljubinka Milinčić i Slavenko Terzić, Foto Novosti

Marina Filipčev, Sanja Radan i Marijana Tabaković, Foto Novosti

Ljiljana Smilevski, Milica Maksimović, Ivana Samardžić i Tanja Žukov, Foto Novosti

Sa velikom pažnjom ispraćen je doku­mentarni film reditelja Miloša Škun­drića u kome je predstavljen razvojni put i duh našeg lista od početaka do danas. Izlo­žba najupečatljivijih naslovnih strana "Večernjih novosti" u holu Jugoslovenske kinoteke, u srcu Beograda, kao svojevrsna vremenska kapsula pružila je uvid našim gostima u ključne momente srpskog naroda, njegovog ponosa, istorije, sreće i tuge.

Naši gosti uživali su u nastupu Aka­demskog hora "Obilić", kao i maestra na harmonici Petra Marića, ali i gudačkog kvarteta Allegreto, koji su dali poseban pečat slavljeničkoj atmosferi.

Proslava jubileja je još jednom potvr­dila da su "Novosti" čuvari istine i sve­tionik srpskog društva, kako su to mnogi poslenici javne reči, okarakterisali u svojim čestitkama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!