OD OVOG DATUMA STIŽE JAKO ZAHLAĐENJE: Detaljna vremenska prognoza za prvu polovinu oktobra

Novosti online

05. 10. 2023. u 11:19

METEOROLOG Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi predviđa da će do vikenda biti suvo uz temperature oko proseka, a zatim ćemo imati nakratko toplije vreme.

ОД ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ЈАКО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Детаљна временска прогноза за прву половину октобра

Foto: D. Balšić

Oko 10. oktobra očekuje da ponovo bude malo hladnije, dok izgleda za konkretnije pogoršanje i zahlađenje ima posle 14. oktobra.

Od danas će opet biti malo svežije i do oko 13. oktobra uglavnom suvo uz smenu otopljenja i prolaznih, manjih zahlađenja.

U četvrtak će biti pretežno suvo, ali svežije vreme, dok bi retkih pljuskova moglo da bude na jugu regiona, posebno nad Crnom Gorom. Dnevna maksimalna temperature će biti od +16 do +23 stepena Celzijusa.

U petak ujutro očekuje se sveže uz minimalne temperature od +6 do +16 stepeni Celzijusa. Tokom dana će maksimalna temperatura biti slična temperaturi u četvrtak, od +16 do +23 stepena.

Toplije i sunčano za vikend

- Za vikend, uz sveža jutra, tokom dana će biti pretežno sunčano i toplije uz maksimalne dnevne temperature vazduha od +19 do +26 stepeni Celzijusa. Početkom sledeće nedelje će se preko istočne Evrope premeštati prvi jači prodor hladnog vazduha, koji će malim delom verovatno stići i do nas, te će uz dominaciju anticiklona hladniji vazduh biti oko 10. oktobra i usloviće nešto niže maksimume, posebno na severu i istoku regiona i oni će se tih dan-dva kretati od oko +18 na istoku i severu do oko +24 na zapadu i jugu regiona – kaže meteorolog.

Temperature iznad proseka

- Posle 11. oktobra ponovo osetno toplije i oko 13. bi se maksimumi mogli kretati od +19 do +26, lokalno i oko +28 stepeni Celzijusa, što je znatno iznad proseka. Posle 13. oktobra stoji najava moguće promene sinoptike uz jače pogoršanje, kišu i zahlađenje. Od sutra opet malo svežije i do oko 13. uglavnom suvo uz smenu otopljenja i prolaznih, manjih zahlađenja. Posle 13. stoji najava moguće jače promene vremena - zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO: "UŽIVAMO KAD NASMEJEMO LjUDE": "Novosti" u živopisnom naselju Srema, jedinstvenog imena

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)