"PLAŠIM SE BANJALUČKOG SCENARIJA" Doktor Elek upozorava - KBC u Kosovskoj Mitrovici u velikoj opasnosti, sve polako ponestaje

Tanjug

04. 10. 2023. u 12:08

DIREKTOR Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je za Tanjug da se ta ustanova nalazi u katastrofalnoj poziciji, jer joj polako ponestaje sve više preko potrebnih lekova.

ПЛАШИМ СЕ БАЊАЛУЧКОГ СЦЕНАРИЈА Доктор Елек упозорава - КБЦ у Косовској Митровици у великој опасности, све полако понестаје

Foto: Printskrin

Kako je rekao Elek, KBC KM od 2021. godine, kada je odbijena poslednja javna nabavka, nema kontinuirano snabdevanje neophodnim lekovima.

- Sve polako ponestaje. Zavod za javno zdravlje Kosovka Mitrovica nije u stanju, kao ni mi, da nabavi vakcine. Radimo sa zalihama iz 2021. godine, i od tada neprestano upozoravamo međunarodne faktore na ovaj problem - naveo je on.

Naglašava da strahuje od banjalučkog scenarija, u kom je pre 31 godinu stradalo 12 beba u Univerzitetskom kliničkom centru zbog nedostatka kiseonika.

- I nama ponestaje kiseonika. Znate da je tada zbog nedostaka kiseonika umrlo 12 tek rođenih beba. Uz to kiseonik je preko potreban i za ostale pacijente i komplikovane operacije koje sprovodimo - rekao je on.

Problem je, kako kaže Elek, i to što je sve manje zaliha lekova za onkološke pacijente.

- Sada su u porastu i onkološki pacijenti kojima takođe nedostaju neophodne terapije, a znate da onkološke terapije za njih znače život - zaključio je direktor KBC Kosovska Mitrovica.

BONUS VIDEO:

Ispraćaj Stefana Nedeljkovića - povorka sa telom prolazi kroz špalir u Kraljevu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!