OSNIVA FONDACIJU I ŽELI I SRPSKI PASOŠ: Širom sveta poznati motivacioni govornik Nik Vujičić u Novom Sadu

J. S.

15. 09. 2023. u 15:35

JEDAN od najslavnijih motivacionih govornika u svetu Nik Vujičić (40), sedmi put dolazi u Srbiju ,a odredište mu je ovoga puta Novi Sad.

ОСНИВА ФОНДАЦИЈУ И ЖЕЛИ И СРПСКИ ПАСОШ: Широм света познати мотивациони говорник Ник Вујичић у Новом Саду

Grad novi Sad

On će u subotu,16.septembra,u Master centru Novosadskog sajma počevši od 19 sati prirediti predavanje.

Ulaz se neće naplaćivati,a karte se mogu obezbediti prijavom na info@eus.rs.rs ili preuzeti na biletarnici Gigstidža u ulici Kralja Aleksandra 12 u Novom Sadu.

Na poziv EUS Srbija,a u saradnji sa Gradom Novim Sadom, Novosadskim Sajmom i udruženjem „Nisi sama“, Vujičić će govoriti o porodici, društvenim vrednostima, veri i vršnjačkom nasilju. Povod za ovo gostovanje je tragični događaj minulog maja kada je trinaestogodišnji učenik OŠ “Vladislav Ribnikar“ na Vračaru u Beogradu vatrenim oružjem usmrtio osmoro svojih školskigh drugova i domara te obrazovne ustanove.

Vujičić planira da otvori svoju fondaciju u Srbiji i pomogne u otvaranju sirotišta i centara za rad sa decom sa invaliditetom. Takođe želi da aplicira za srpsko državljanstvo zajedno sa suprugom i četvoro njihove dece.

Nikovi roditelji Borislav i Dušanka, poreklom iz Banata, šezdesetih godina emigrirali su u Australiju. Sinu koji im se rodio u Melburnu sa retkim oboljenjem tetra-amelija (podrazumeva odustvo ruku i nogu). Nastojali su na svaki način da obezbede normalno detinjstvo ali nisu uspeli da ga poštede vršnjačkog nasilja u školi.

Bio je prvo dete sa invaliditetom u australijskom sistemu inkluzije u školi i prvi student koji je studije pohađao bez asistenta. Domar škole ga je ohrabrio da bude motivacioni govornik.Svojim govorima ohrabrivao je ljude u više od 70 zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)