GRCI IM TRAŽILI DOPALTU ZA KORIŠĆENJE KLIME: Srpske turiste dočekalo neprijatno iznenađenje na odmoru

Novosti online

27. 08. 2023. u 15:08

NAŠI turisti su se ponovo našli u dilemi oko, pa recimo, bizarne prakse u grčkim letovalištima u vezi sa posebnom doplatom za korišćenje klima uređaja. Iako možda deluje da se ova pogodnost podrazumeva u plaćenom smeštaju, čini se da pojedini grčki domaćini klimu smatraju dodatnim luksuzom umesto neophodnošću.

ГРЦИ ИМ ТРАЖИЛИ ДОПАЛТУ ЗА КОРИШЋЕЊЕ КЛИМЕ: Српске туристе дочекало непријатно изненађење на одмору

Foto: N.Živanović

Tako se na fejsbuk grupi "Grčka info" pokrenula rasprava da li naši turisti moraju da doplate za upotrebu klima uređaja u svojim smeštajima.

- Grupa dece od 18-19 godina je otišla na letovanje sa agencijom xx na Zakintos. Kada su stigli rečeno im je da klimu mogu da koriste uz doplatu od 8 evra na dan. U ugovoru i opštim uslovima putovanja nigde nije navedeno da je potrebna doplata za klimu, a na sajtu te agencije trenutno nema opisa tog smeštaja. Vodič mi samo šalje screenshot opisa smeštaja od ranije sa njihovog sajta gde je navedeno da se klima može koristiti uz doplatu bez navedenog iznosa. Moje pitanje je da li deca imaju pravo da zahtevaju korišćenje klime bez doplate? - pitala je zabrinuto Tamara.

Ipak, kako se čini u komentarima, naši državljani koji letuju u Grčkoj imaju slična iskustva i uglavnom se svodi na to da je doplata obavezna.

- Na Jonskim ostrvima se klima doplaćuje uvek bilo da idete preko agencije ili ne. U nekim delovima Grčke (Halkidiki, Asprovalta...) klima se uračunava u cenu noćenja. Lepo Vam piše u ponudi da klima nije uračunata, a cena doplate ne piše jer je različita od smeštaja do smeštaja. Ako vlasnici vide da neko uključuje klimu bez doplate (aplikacije,čačkalice) naplatiće vam za ceo boravak - bio je jedan od odgovora.

Međutim, našlo se i onih koji su nudili "besplatno" rešenje.

- Baš to, univerzalni daljinski ili aplikacije na telefonu preko kojih mogu da upale klimu i koriste, prevarantska posla kojim ne znam da li će ikad da se stane na put. Jedini način za sad čitati svako slovo ugovora i na vreme reagovati... - napisao je Stefan, piše Blic.

BONUS VIDEO: STRAŠNA EKSPLOZIJA U RUMUNIJI: Vatra progutala pumpu - jedna osoba poginula, veliki broj povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!