DUŠAN KRENUO OČEVIM STOPAMA HUMANOSTI: Najmlađi hodočasnik u Srbiji Dušan ponovo prodao svoje korake i pomogao drugima

Novosti Onlajn

06. 08. 2023. u 18:59

SLAVKO Radojčić, hodočasnik iz Pančeva, bavi se hodočašćem godinama, a svoje slobodno vreme, pored porodice, koristi da pomogne svima kojima je pomoć potrebna.

ДУШАН КРЕНУО ОЧЕВИМ СТОПАМА ХУМАНОСТИ: Најмлађи ходочасник у Србији Душан поново продао своје кораке и помогао другима

Foto: Printskrin/Fejsbuk

Slavko je svoje korake u junu ove godine uspeo da "proda" za 830 hiljada dinara i to će biti dato u dobrotvorne svrhe Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije - za lečenje dece obolele od raka. Radojčić se već godinama, pored svog primarnog posla, bavi humanitarnim radom, a u svemu tome društvo mu pravi i njegov sin Dušan, koji takođe ide očevim stopama. 

- Mi smo mali, ali pomažemo koliko možemo, skromno. Kad vidiš osmeh deteta koje nije dobilo paketić za Novu godinu, to te gura napred, bude motiv. Ako ne možemo mnogo da ispravimo svet, želim Dušanu da dam primer da ga ispravi on i širi dobročinstvo. To je smisao života - rekao je tada Slavko.

Sada se Slavko oglasio na svom Fejsbuk profilu i objavio fotografije sa jednog od hodočašća, u kojem je glavni akter njegov sin, koji, kako kaže Slavko, i sam traži da hoda i proda svoje korake kako bi pomogao onima kojima je pomć potrebna. 

- Deca, su Apostoli Boga,  koje nam On dan za danom šalje, da bi nam govorila o ljubavi,  miru i nadi", napisao je Slavko uz fotografije svog sina i dodao:"Možda će neko zameriti što objavljujem Dušanova pešačenja, ali svako sudi po onome što nosi u sebi. Dušan ima želju da pomogne i moje je i moje supruge da mu to omogućimo i da ga usmerimo. Duki je danas prepešačio oko 16.5 kilometara i sakupio oko 45.000 dinara za manastirski dom i jednu robnu donaciju od naših dragih: Ivana Vukmirović i Bojana Vukmirovića. Pored toga, proveli smo dan u prirodi. Ručali na travi pod debelom ladovinom bagrema. Pričali o svemu... Susretali su nas ljudi, znani i neznani... Ion Buđelan nas je kamionom sustigao i doneo nam litar hladne, ledene vode, naš Vladimir Đapa je dao prilog za manastir, baba Marika nas dočekala na ručku i dala prilog za Dukijeve kilometre. Sreli smo i legendu srpskog fudbala gospodina Ljubinka Drulovića i porazgovarali sa njim. Mama je došla po nas... Ne treba Bog zna koliko mudrovanja da bi se učinilo nešto dobro. Samo malo volje... ne više od toga - napisao je Slavko. 

BONUS VIDEO: HUMANOST NAS ČINI LjUDIMA - Bračnom paru Stanković ozbezbeđen novi dom nakon požara

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić