HITNO UPOZORENJE RHMZ: Krenulo nevreme - stigli prvi snimci udara (VIDEO)

Novosti online

05. 08. 2023. u 13:27 >> 13:55

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod je u 13 časova izdao najnovije upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode pod naslovom - obilne padavine i grad!

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Кренуло невреме - стигли први снимци удара (ВИДЕО)

Foto: RHMZ

"U narednih sat vremena na području zapadne i jugozapadne Srbije (na potezu od Valjeva do Arilja) jaki pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period i kratkotrajnom pojavom grada", piše u najnovijem upozorenju.

Foto: RHMZ

MUP izdao hitne naredbe zbog dolaska oluje u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova intenzivno prati kretanje vremenskih nepogoda koje su zadesile zemlje u regionu i u skladu sa tim, kao i sa prognozama RHMZ-a, preduzima sve neophodne mere u cilju preventivnog delovanja na zaštiti od posledica obilnih padavina, kao i zaštiti stanovništva i njihove imovine.

Kako je saopšteno iz MUP, vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić prosledio je nalog za preduzimanje preventivnih i operativnih mera, preko svih 27 organizacionih jedinica u Srbiji, gradonačelnicima, predsednicima opština kao i načelnicima upravnih okruga, a sve u cilju sprečavanja i otklanjanja posledica vremenskih nepogoda i zaštite života ljudi, materijalnih i kulturnih dobara.

Prvi snimci nevremena

Prvi snimci nevremena stigli su upravo sa zapada Srbije koju upravo tuče jak grad.

Snažno nevreme praćeno gradom pogodilo gornjomilanovačku opštinu. Na meti su se našla sela Koštunići, Pranjani, Leušići i Teočin.

Meteorolog Ivan Ristić prethodno je na svom Fejsbuk profilu izdao upozorenje na grmljavinske oluje i nevreme koje nas u toku dana čeka u Srbiji.

- Upozorenje grmljavinske oluje u jutarnjim časovima iznad južnog Jadrana, Otranskog moreuza kreću prema Crnoj Gori i priobalnom delu Albanije. U toku prepodneva nevreme će se proširiti na istočnu Bosnu, zapadnu i jugozapadnu Srbiju i to će biti početak nevreme koje počinje u Srbiji - napisao je Ristić i dodao:

- Olujni oblaci će se polako premeštati na istok i do kraja dana zahvatiti celu Srbiju uslovljavajući jaku kišu, grad i olujni zapadni vetar u zoni fronta. U Beograd nevreme će stići između 14 i 15 sati, prognozirao je Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave