CELA SRBIJA ĆE BITI OBUHVAĆENA OLUJNOM ZONOM: Meteorolog upozorava - Nevreme iz Hrvatske i Slovenije stiže kod nas

Novosti onlajn

03. 08. 2023. u 20:45

METEOROLOG Ivan Ristić upozorava da će se zemlje u regionu, kao što su Italija, Slovenija i Hrvatska, suočiti sa velikim problemima i ekstremnim vremenskim neprilikama, uključujući i opasne oluje na plažama.

ЦЕЛА СРБИЈА ЋЕ БИТИ ОБУХВАЋЕНА ОЛУЈНОМ ЗОНОМ: Метеоролог упозорава - Невреме из Хрватске и Словеније стиже код нас

Foto: Printskrin /Youtube/ Ivica Bajčić

Navedeni oblaci se očekuju u Srbiji u subotu, usled čega je izdato upozorenje za subotu popodne, kao i za noć subota na nedelju, kada se očekuje da će pasti velika količina kiše u Srbiji.

A u nekim naseljenim mestima moglo pasti i do 50 milimetara kiše.

- Cela Srbija će biti obuhvaćena ovom olujnom zonom, tako da nema pošteđenih. Ako više od 20 milimetara kiše padne u nekom naseljenom mestu, to može dovesti do poplava po ulicama i kanalizacijama, a odvodi će prestati da funkcionišu. Preporučujemo građanima da preduzmu neophodne mere i očiste odvode kako bi smanjili rizik od poplava - izjavio je Ristić.

Haos stiže u Sloveniju

Zbog vanrednog događaja, koji dolazi u obliku jakih i dugotrajnih pljuskova, oglasili su se Agencija Republike Slovenije za okolinu (ARSO), Geološki zavod, Uprava za zaštitu i spasavanje i Civilna zaštita i uputili brojna upozorenja na nadolazeće vremenske neprilike u narednih 36 sati.

ARSO predviđa da bi danas za 24 sata na severozapadu Slovenije moglo da padne od 100 do 125 milimetara kiše, na Primorskom od 50 do 85, na drugim mestima od 50 do 75. Ništa bolje neće biti ni u petak, javljaju „Slovenske novice“.

BONUS VIDEO:

SNIMAK ERUPCIJE IZBLIZA: Dron snimio aktivnost vulkana Fagradalsfjall

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)