BOJANU JE GRAD PROBUŠIO SVE KROVOVE, A UBIO JE I KUKURUZ: Menja crepove dok ne stigne nova katastrofa sa neba (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

25. 07. 2023. u 11:14 >> 11:15

PORODICA Bojana Petrovića iz Ugljareva kod Trstenika više nema ni krovove, ni zasade kukuruza i deteline: sve je uništio grad minulog vikenda.

БОЈАНУ ЈЕ ГРАД ПРОБУШИО СВЕ КРОВОВЕ, А УБИО ЈЕ И КУКУРУЗ: Мења црепове док не стигне нова катастрофа са неба (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: privatna arhiva

Grad je probušio i krovove na porodičnoj kući i ekonomskim objektima. Štala izgleda kao da je neko na nju ispalio na stotine rafala. Stradale su i ptice.

- Moramo da menjamo skoro sve crepove na krovovima, jer je sve oštećeno, i kuća i ekonomski objekti, voda je prodrla svuda – svedoči za „Novosti“ Bojan Petrović, poljoprivrednik iz Ugljareva. - Uzeli smo sa stovarišta crepove, čekamo komisiju da proceni štetu. Žurimo da što pre popravimo, jer najavljuju nove nepogode.

Osim krovova i fasada, Petrovićeva porodica je pretrpela veliku štetu na poljoprivredi.

- Prvo su poplave uništile detelinu, a grad je dokusurio šta je preživelo, nešto više od sedam hektara – kaže nam Bojan. - Stradalo je i oko pet hektara kukuruza. Ostali su samo klipovi, sumnjam da se mogu spasiti. Na kraju, bale sena koje smo sakupili su potpuno potopljene.

Nepogode su pogodile Ugljarevo za manje od 10 minuta. Iako su gradonosne padavine česte u selima duž leve strane Zapadne Morave, ovakvo nevreme sigurno ulazi u istoriju najvećih. Kako su "Novosti" pisale, osim Ugljareva, nastradali su i Lozna, Prnjavor, Planinica, Bogdanje, Medveđa, Velika Drenova i Selište. U Medveđi su zabeleženi neverovatni prizori leda.

- Štete su u ovim selima na stambenim, pomoćnim i poslovnim objektima, poljoprivrednim parcelama i putničkim vozilima - navode u Štabu za vanredne situacije opštine Trstenik, gde najavljuju formiranje komisije za procenu šteta.

VIDEO:Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)