STIŽE NEVREME, A MOGUĆI SU I ORKANSKI UDARI VETRA: Upaljen crveni meteoalarm, temperatura naglo pada, prvi na udaru su ovi delovi Srbije

Novosti Onlajn

25. 07. 2023. u 07:17

U SRBIJI će danas biti malo i umereno oblačno i veoma toplo, a na jugu i pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

СТИЖЕ НЕВРЕМЕ, А МОГУЋИ СУ И ОРКАНСКИ УДАРИ ВЕТРА: Упаљен црвени метеоаларм, температура нагло пада, први на удару су ови делови Србије

FOTO: Novosti

Danas će duvati slab i umeren vetar, na planinama, ali i ponegde u nižim predelima i jak, južni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od 16 do 26 stepeni Celzijusa, a najviša od 33 stepena na severu do 40 stepeni na jugu Srbije.

U Beogradu će biti malo i umereno oblačno i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura će biti oko 26 stepeni Celzijusa, a najviša oko 36 stepeni. U drugom delu noći će biti jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz jak severni vetar.

Stiže nevreme

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom danas krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

Dnevna temperatura će u sredu biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na današnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 33°S na jugoistoku, stoji u najavi RHMZ-a.

Upozorenje na visoke temperature

- I danas veoma toplo, posebno u centralnoj i južnoj Srbiji gde će biti još toplije u odnosu na jučerašnji dan - od 37 do 40°S - navodi se u prvom upozorenju RHMZ-a.

Upozorenje na naglu promenu vremena

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature (u većini mesta za 10 do 15 stepeni) danas krajem dana zahvatiće severne, u sredu ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

U zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s)", navodi se u drugom upozorenju RHMZ-a.

Upaljen meteoalarm

Crveni meteoalarm upaljen je zbog ekstremno visokih temperatura koje se očekuju na području Šumadije, Pomoravlja, u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM.

Ovo upozorenje znači da je vreme vrlo opasno. U ostalim krajevima Srbije na snazi su narandžasti i žuti meteoalarm zbog jakog vetra, grmljavine i kiše.

Vreme narednih dana

U sredu osveženje sa kišom i pljuskovima u svim krajevima. Moguće su lokalne nepogode sa gradom i olujnim vetrom na jugu i istoku Srbije. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale i u porastu. Jutarnja temperatura od 18°S do 26°S, a maksimalna od 24°S na severu Srbije do 36°S na krajnjem jugu. Uveče samo na jugu kiša koja prestaje. U četvrtak sveže jutro i prijatno vreme tokom dana uz duže sunčane periode. U petak i subotu ponovo sve toplije i vrućina u subotu.

BONUS VIDEO: OVO SRBIJA NE PAMTI - Nezapamćen led kod Trstenika, sve se zabelelo!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)