SRUŠENI OBJEKTI, POLOMLJENA RASVETA, IŠČUPANO DRVEĆE: Posledice stravičnog nevremena u Novom Sadu vide se na sve strane (FOTO/VIDEO)

S. BAJIĆ

22. 07. 2023. u 13:24

POSLEDICE olujnog, nezapamćenog nevremena, koje je u petak uveče, još žešće nego u sredu, zadesilo Novi Sad, radnici javnih preduzeća u tom gradu otklanjali su danas od ranih jutarnjih časova.

СРУШЕНИ ОБЈЕКТИ, ПОЛОМЉЕНА РАСВЕТА, ИШЧУПАНО ДРВЕЋЕ: Последице стравичног невремена у Новом Саду виде се на све стране (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: S. Bajić

Zaposleni u „Gradskom zelenilu“, njih više od stotinu, su na teren izašli odmah po smirivanju oluje i tokom noći raščišćavali ulice, kolovoze i trotoare a naročito parkove, od kojih je, utisak je, najviše stradao Dunavski park u centru grada, gde je iz korena iščupano, polomljeno i oštećeno desetine stabala.

Jelena Prica, pomoćnik direktora „Gradskog zelenila“ koju smo „dan posle“ zatekli na licu mesta, za „Novosti“ je potvrdila da su svi parkovi u gradu zatvoreni, kao i kupalište „Štrand“ na kom su stabla takođe pretrpela velika oštećenja.

- Nije bezbedno šetati se parkovima i ići na „Štrand“, sve dok naši radnici ne otklone sve posledice nevremena- kaže Prica.- Najveća opasnost preti od velikih, polomljenih grada, koje su još u krošnjama i prete da otpadnu. Takođe, neka od polomljenih stabala su veoma kritična i najsigurnije je da se sve zatvorimo.

Radnicima „Gradskog zelenila“ prvi u pomoć su pritrčali i kolege iz JKP „Čistoća“ i , kako Jelena Prica potvrđuje, ostalih gradskih javnih preduzeća.

- Svi su na terenu, priskočili su u pomoć pri otklanjanju posledica nevremena i u mehanizaciji i u ljudstvu. U ovom trenutku nezahvalno je govoriti šta je i koliko oštećeno i koji je deo grada najviše pogođen udarima oluje. Činjenica je da su naletima vetra i oštećenjima zahvaćeni svi delovi grada.

Po rečima Miloša Egića, direktora „Gradskog zelenila“, radnici tog preduzeća su u prethodna dva dana intervenisali na više od 300 lokacija u gradu i, kako ističe, radiće se danonoćno da se što pre oslobode pristupi saobraćajnicama, zdravstvenim i drugim značajnim ustanovama za građane i otklone posledice novog orkana koji je sinoć pogodio Novi Sad.

U pojedinim gradskim ulicama, jutros su se mogli videti mnogobrojni, savesni građani, koji su ispred svojih zgrada skupljali polomljeno granje na gomile i čistili trotoare, pa tako pomagali radnicima javnih preduzeća. To je posebno bilo istaknuto u delovima grada gde su zgusnute višespratnice.

Najveće oštećenje na objektima, zabeleženo je na hali, na uglu ulica Hajduk Veljkove i Novosadskog sajma, sa koje je oluja odnela kompletnu krovnu konstrukciju. To je blokiralo Hajduk Veljkovu ulicu, ali je raskrnica sa ulicom Novosadskog sjma ostala prohodna za saobraćaj.

Stradao je i sportski centar „Sajmište“, krov na jednoj od hala Novosadskog sajma, mnogobrojni drvoredi ...

BONUS VIDEO - DETE POGINULO U NOVOM SADU: Prvi snimak sa lica mesta - oluja odnela život

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini