ORDENJE DEDA ĐORĐA IDE SA NJIM NA VEČNI POČINAK: Gardisti Vojske Srbije u povorci nose odlikovanja legendarnog čuvara Zejtinlika (FOTO)

Novosti online

06. 07. 2023. u 11:11

SAHRANA najdugovečnijeg čuvara srpskih junaka na Zejtinliku održava se danas. Legendarni deda Đorđe Mihailović biće sahranjen upravo tu, gde je proveo više od polovine svog života.

ОРДЕЊЕ ДЕДА ЂОРЂА ИДЕ СА ЊИМ НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК: Гардисти Војске Србије у поворци носе одликовања легендарног чувара Зејтинлика (ФОТО)

Foto: M. Marković

Ordenje i odlikovanja deda Đorđa, koje na crvenim jastučićima nose gardisti Vojske Srbije, biće deo današnje povorke.

Foto: M. Marković

Na sahranu su stigli i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

"Novosti" se nalaze na licu mesta.

Podsećamo, časna starina, koji je više od šest decenija bdeo nad humkama srpskih junaka, pridružiće se svojim usnulim pukovima u podne. Večno počivalište deda Đorđa biće, po njegovoj želji, u zajedničkoj grobnici gde su sahranjeni njegov deda Savo i otac Đuro, čiji je zavet preuzeo da, kao i oni, čuva ovo sveto mesto. Ali on je bio više od čuvara. Bio je domaći kustos, sjajan govornik o slavi srpskih junaka.

Znao je gde koji od njih počiva, odakle je, bilo je dovoljno da potomci koji stignu kažu samo prezime, on ih vodi do grobnog mesta, obradovan što junak, koji je kosti ostavio na ovom parčetu grčke zemlje, nije zaboravljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024