VENCI BELIH HRIZANTEMA PREKRIVENI ZASTAVAMA: Dostojanstven oproštaj u tišini - sa svih strana pristižu poštovaoci deda Đorđa (FOTO)

M. Marković

06. 07. 2023. u 10:41

OD deda Đorđa u crkvi na Zejtinliku, u ovim trenucima, oprašta se njegova najuža porodica: supruga, ćerka, zet i unuke.

ВЕНЦИ БЕЛИХ ХРИЗАНТЕМА ПРЕКРИВЕНИ ЗАСТАВАМА: Достојанствен опроштај у тишини - са свих страна пристижу поштоваоци деда Ђорђа (ФОТО)

Foto: I: Marinković

Dok u tišini traje dostojanstven oproštaj najbližih i tiho opelo, na plato ispred mauzoleja pristižu odasvud Srbi i Grci. Ogromni venci belih hrizantema ukrašeni zastavama, i belim trakama sa porukama zahvalnosti i večnog sećanja na legendarnog čuvara seni junaka.

Kripta u kojoj će počivati, pored oca Đura i deda Sava, prethodnika u uzvišenoj misiji koju je Đorđe od njih nasledio, otvorena je još juče. Brižni čuvar Zejtinlika, učitelj čije će se lekcije pamtiti, po ličnom zavetu porodici, biće sahranjen uz plotune i u  uniformi Vojske Srbije, u šajkači od koje se nije odvajaju i koju su svi, bez obzira na to kome su narodu pripadali, poštovali.

Dok traje oproštaj porodice, prostor ispred crkve i mauzoleja se popunjava dedinim Šumadincima, Moravcima, poštovaocima iz Republike Srpske i Crne Gore. Otvorena je i knjiga žalosti ispred ulaza u mauzolej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio