POKRIVEN CVEĆEM I SA IKONOM NA GRUDIMA: Supruga Fotini slomljena od bola pored odra svog voljenog deda Đorđa (FOTO)

Novosti online

06. 07. 2023. u 10:10

NAJPOZNATIJI čuvar srpskog pravoslavnog groblja u Solunu deda Đorđe Mihailović danas će biti ispraćen na večni počinak. Biće sahranjen upravo tamo gde je i proveo najveći broj godina svog života - na Zejtinliku.

ПОКРИВЕН ЦВЕЋЕМ И СА ИКОНОМ НА ГРУДИМА: Супруга Фотини сломљена од бола поред одра свог вољеног деда Ђорђа (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Pored otvorenog odra upokojenog deda Đorđa mogu se videti njegovi najbliži, čija su lica prekrivena suzama. Supruga Fotini, koju je on nazvao Svetlana, skrhana od bola, i u poslednjim trenucima ne želi da napusti svog Đorđa.

Foto: I. Marinković

Osim supruge, tu si i njehova ćerka, zet i unuke koji su došli da poslednji put u miru i tišini celivaju svog voljenog Đorđa, i isprate ga na večni počinak.

Foto: I: Marinković

Foto: I: Marinković

Foto: I: Marinković

Foto: I: Marinković

"Novosti" se nalaze na licu mesta, gde se okupljaju brojni građani, ali se očekuje i dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministara za rad, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića.

Podsećamo, časna starina, koji je više od šest decenija bdeo nad humkama srpskih junaka, pridružiće se svojim usnulim pukovima u podne. Večno počivalište deda Đorđa biće, po njegovoj želji, u zajedničkoj grobnici gde su sahranjeni njegov deda Savo i otac Đuro, čiji je zavet preuzeo da, kao i oni, čuva ovo sveto mesto. Ali on je bio više od čuvara. Bio je domaći kustos, sjajan govornik o slavi srpskih junaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)