POKRIVEN CVEĆEM I SA IKONOM NA GRUDIMA: Supruga Fotini slomljena od bola pored odra svog voljenog deda Đorđa (FOTO)

Novosti online

06. 07. 2023. u 10:10

NAJPOZNATIJI čuvar srpskog pravoslavnog groblja u Solunu deda Đorđe Mihailović danas će biti ispraćen na večni počinak. Biće sahranjen upravo tamo gde je i proveo najveći broj godina svog života - na Zejtinliku.

ПОКРИВЕН ЦВЕЋЕМ И СА ИКОНОМ НА ГРУДИМА: Супруга Фотини сломљена од бола поред одра свог вољеног деда Ђорђа (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Pored otvorenog odra upokojenog deda Đorđa mogu se videti njegovi najbliži, čija su lica prekrivena suzama. Supruga Fotini, koju je on nazvao Svetlana, skrhana od bola, i u poslednjim trenucima ne želi da napusti svog Đorđa.

Foto: I. Marinković

Osim supruge, tu si i njehova ćerka, zet i unuke koji su došli da poslednji put u miru i tišini celivaju svog voljenog Đorđa, i isprate ga na večni počinak.

Foto: I: Marinković

Foto: I: Marinković

Foto: I: Marinković

Foto: I: Marinković

"Novosti" se nalaze na licu mesta, gde se okupljaju brojni građani, ali se očekuje i dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i ministara za rad, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića.

Podsećamo, časna starina, koji je više od šest decenija bdeo nad humkama srpskih junaka, pridružiće se svojim usnulim pukovima u podne. Večno počivalište deda Đorđa biće, po njegovoj želji, u zajedničkoj grobnici gde su sahranjeni njegov deda Savo i otac Đuro, čiji je zavet preuzeo da, kao i oni, čuva ovo sveto mesto. Ali on je bio više od čuvara. Bio je domaći kustos, sjajan govornik o slavi srpskih junaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!