VAŽNA SARADNJA ZA BEZBEDNOST PODATAKA: Ministar Jovanović se sastao sa direktorom Agencije za sprečavanje korupcije Dejanom Damnjanovićem

Novosti online

28. 06. 2023. u 16:54

MINISTAR informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Mihailo Jovanović i pomoćnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu Slaviša Antić sastali su se danas sa direktorom Agencije za sprečavanje korupcije Dejanom Damnjanovićem u Beogradu.

ВАЖНА САРАДЊА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПОДАТАКА: Министар Јовановић  се састао са директором Агенције за спречавање корупције Дејаном Дамњановићем

Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar Jovanović je naglasio da je saradnja sa Agencijom za sprečavanje korupcije važna za čuvanje i bezbednost podataka ovog nezavisnog državnog organa, posebno imajući u vidu korišćenje infrastrukture Državnog data centra.

Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

On je dodao da oko 60 entiteta koristi infrastrukturu Državnog data centra, kao i da je preko 1000 pristupnih tačaka povezano kroz Jedinstvenu mrežu eUprave. 

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović ovom prilikom istakao je značaj međusobne podrške između Ministarstva i Agencije, posebno u oblasti telekomunikacija.

On je dodao da je pored brojnih realizovanih poslova Agencije u delu unapređenja hardverske i softverske opreme, postignuta i saglasnost u vezi nabavke uređaja za smeštanje podataka, uspostavljanje disaster recovery lokacije u Državnom data centru, kao i podrška uspostavljanju i održavanju sekundarne lokacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)