MUP PONOVO APELOVAO NA GRAĐANE: Ne prilazite bujicama - ovo su pravila koja treba slediti u slučaju opasnosti

Novosti onlajn

17. 06. 2023. u 09:35

U TOKU noći pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije bili su angažovani na crpljenju vode u Boru u naselju Savača, zatim u mestu Šarlinac opština Doljevac iz podruma Gerentološkog centra i u Jagodini na lokaciji nove industriske zone, zatim evakuaciji životinja iz poplavljene štale u Grockoj, kao i na preventivnivnom obilasku svih kritičnih vodotokova na teritoriji cele Republike Srbije.

МУП ПОНОВО АПЕЛОВАО НА ГРАЂАНЕ: Не прилазите бујицама - ово су правила која треба следити у случају опасности

Foto: MUP

Sinoć u 21.00 časova u mestu Mirosaljci bb, GO Lazarevac, Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi Sektora za vanredne situacije MUP 

evakuisao je jedno lice koje je upalo u reku Turija.

Usled izlivanja reke Toplice, sinoć oko 23 časova od strane Crvenog Krsta Doljevac, evakuisana su 33 lica iz sela Šarlinac i Šainovac i ista su smeštena u Domu kulture u mestu Šarlinac.

Nije bilo proglašenja novih vanrednih situacija a na snazi je trenutno ukupno 52 vanredne situacije.

Za celu teritoriju gradova: Kruševac, Bor, Čačak, Loznica, Jagodina, Prokuplje, Kraljevo i opština Aranđelovac, Aleksandrovac, Lučani, Topola, Rača, Lebane, Doljevac, Rekovac, Arilje, Aleksinac, Svilajnac, Paraćin, Sokobanja, Despotovac, Sjenica, Koceljeva, Vladimirci, Babušnica, Boljevac, Vrnjačka Banja, Ćuprija, Ćićevac, Ražanj, Trstenik, Medveđa, Kuršumlija, Brus, Vladičin Han, Žitorađa, Blace, Kučevo, Smederevska Palanka.

Deo teritorija: Grada Šapca i Užica, i opština Trgovište, Bojnik, Požega, Beočin, Irig, Priboj, Žagubica, Ivanjica, Kosjerić, Varvarin, Majdanpek.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju i, podsećamo, pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!