MINISTARSTVO PROSVETE PREDLOŽILO SMENU DIREKTORKE: Završen nadzor OŠ "Vladislav Ribnikar", suspendovani pedagog i psiholog škole

Novosti online

29. 05. 2023. u 16:11

MINISTARSTVO prosvete predložilo je smenu direktorke Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ ПРЕДЛОЖИЛО СМЕНУ ДИРЕКТОРКЕ: Завршен надзор ОШ Владислав Рибникар, суспендовани педагог и психолог школе

Foto D. Milovanović

Ministarstvo prosvete završilo je vanredni inspekcijski nadzor u Oglednoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, pokrenut 22. maja. Rezultat nadzora je predlog za razrešenje direktorke Snežane Knežević i formiranje privremenog organa upravljanja ovom školom.

Zapisnikom se dodatno nalaže sprovođenje disciplinskog postupka prema pedagogu i psihologu škole, koji će biti suspendovani do okončanja pomenutog postupka.

Ovaj predlog Ministarstva usledio je nakon što je 3. maja učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" ušetao u školu sa pištoljima i Molotovljevim koktelima i ubio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a više njih ranio.

Danas je povodom ove tragedije u policiji iskaz dala dadilja dečaka ubice gde je do detalja ispričala sve što zna o njegovom odrastanju i navikama, a više o njenom svedočenju pročitajte u odvojenoj vesti.

Podsetimo, majka dečaka koji je ubio devetoro vršnjaka i čuvara Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" saslušana je u sredu u policiji i tom prilikom je detaljno pričala svoju verziju priče o detinjstvu svog sina, njegovom zdravlju, odnosu sa vršnjacima, porodičnim odnosima... Opisala je i njegove dane pre masovnog ubistva, 3. maja, kao i kako je izgledalo jutro pre neko što je dečak sa očevim pištoljima i Molotovljevim koktelima ušao u OŠ "Vladislav Ribnikar" da seje smrt.

Majka dečaka je ispitana kako bi se utvrdilo da li je eventualno zapustila i zlostavljala sina pre nego što je počinio masakr u školi.

BONUS VIDEO - TUGUJE CELA SRBIJA: Suze, sveće i cveće za ubijene đake i čuvara OŠ „Vladislav Ribnikar“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april