SELAKOVIĆ: Mesečna primanja ratnih vojnih invalida prve kategorije oko 360.000

Tanjug

24. 05. 2023. u 20:45

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je večeras u Skupštini Srbije, govoreći o odnosu Vlade prema građanima koji su branili zemlju, da su mesečna primanja ratnih vojnih invalida prve kategorije, kada se sve sabere, oko 360.000 dinara.

СЕЛАКОВИЋ: Месечна примања ратних војних инвалида прве категорије око 360.000

Foto: Tanjug

Ministar Nikola Selaković rekao je da je upravo Vlada Ane Brnabić 2020. godine predložila Narodnoj skupštini Zakon o boračko-invalidskoj zaštiti, te da je taj zakon potpisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zahvaljujući njemu počinjemo da govorimo i o bici na Košarama, na Paštriku, da slavimo naše heroje, da snimamo filmove, da o tome govorimo sa ponosom - rekao je Selaković.

On je dodao da je obavešten od direktora Zavoda za izradu novčanica da će sutra izaći prva iskovana boračka spomenica za sve građane Srbije koji su učestvovali u odbrani otabdžbine od 1991. do 1999.godine.

- Neko ko nas proziva u punom neznanju za odnos prema onima koji su branili našu zemlju stoji u istom redu sa onima koji su naše oficire kao vreće isporučivali Haškom tribunalu - rekao je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna