IN MEMORIMA: Dr Smilja Nikolić

J. S.

24. 05. 2023. u 09:17

U Vranju je posle duge i teške bolesti preminula Dr SmiLja Nikolić, lekarka, specijalista psihijatrije, omiljena doktorka na odeljenju gde je radila i svima draga koleginica.

ИН МЕМОРИМА: Др Смиља Николић

Foto: J.S.

Rođena je 1959. godine u Golemom selu nadomak Vranja.  Medicinski fakultet u Nišu završila je 1986. godine, nakon čega je obavila lekarski staž u Zdravstvenom centru Vranje. Stručni ispit položila je u Beogradu 1988. Godine i već naredne godine  zasniva radni odnos u Zdravstvenom centru Vranje, najpre kao lekar na određeno vreme u tadašnjem Školskom dispanzeru.

Kao doktor medicine radila je u Službi kućnog lečenja i medicinske nege gde je obavLjala i funkciju načelnice ove službe do 1998. godine.

Od 1999. godine bila je na  specijalizaciji iz psihijatrije i nakon toga od 2004. godine radi u Službi za specijalističko konsultativnu delatnost, na odeLjenju za Mentalno zdravLje kao doktor specijalista psihijatrije. Od 2007. godine bila je i načelnica ove službe, odakle je ove godine otišla u penzijzu.

Prema rečima kolega iz Zdravstvenog centra gde je provela radni vek dr SmiLja Nikolić bila je divna osoba, dobar lekar, prijatna i blaga sa pacijentima i kolegama, zdravstvenim radnicima. Bila je uvek spremna da uz nesebično razumevanje pomogne svima i nađe lek onima kojima je to bilo potrebno u najtežim životnim trenucima.

Sahrana dr Smilje Nikolić je danas, 24.05.2023. godine na Šapranačkom grobLju u Vranju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!