Nesebična podrška mladima: I ove godine stipendisti kao prioritet SAKOM-a

Promo

17. 05. 2023. u 19:29

GODIŠNjA skupština Srpsko Azerbejdžanske Privredne Komore, SAKOM, održana je i ove godine u Beogradu u čast stipendista iz svih delova Srbije, studenata koje SAKOM svakog meseca pomaže kako finansijski tako i kroz sredstva za učenje.

Несебична подршка младима: И ове године стипендисти као приоритет САКОМ-а

Foto: Promo

Kao udruženje i dobrovoljna, neprofitna organizacija, SAKOM svoje delovanje usmerava na afirmaciju saradnje između Srbije i Azerbejdžana i društveno odgovorne aktivnosti. Posebno se ponose programom stipendiranja koji pruža finansijsku podršku studentima posvećenim obrazovanju i ličnom usavršavanju, pokrenutom 2020. godine od strane Ahmeta Murata Turkoglua, predsednika SAKOM-a.

Na ovogodišnjoj skupštini su predstavljeni stipendisti, koji dolaze iz raznih delova Republike Srbije, a studiraju od prava, ekonomije, medicine, farmacije do elektrotehnike, veterine, jezika i poljoprivrede. Tim povodom, iz SAKOM-a su naglasili kako je upravo podrška mladim i marljivim studentima, koji nisu u stanju da priušte dalje obrazovanje, ulaganje u bolju budućnost. Svoje studente su pozdravili porukom da postanu odgovorni članovi društva koje ih je podržalo.

SAKOM inače svim svojim stipendistima obezbeđuje mesečnu stipendiju, a po potpisivanju ugovora i tablete koji značajno olakšavaju praćenje online nastave i učenje. Osim toga, kontinuirano podržavaju stipendiste kroz druge vidove pomoći, poput nabavke udžbenika.

Srpsko Azerbejdžanska privredna komora zajedno sa azerbejdžanskom kompanijom Azvirt posvećena je jačanju strateškog partnerstva između Republike Srbije i Republike Azerbejžan i osnaživanju veza između dve države i njihovih naroda. Kako je gospodin Turkoglu istakao u svom obraćanju: '' Srećan sam što vidim da SAKOM kao i Azvirt gradi večite veze između Srbije i Azerbejdžana i njihovih naroda. Svi mi koji smo prisutni danas treba da gradimo ne samo mostove i puteve već i trajne spone između naših država i naroda.’’

Važno je reći i da SAKOM održava značajno partnerstvo i srdačno prijateljstvo sa četrnaestovekovnim manastirom „Duboki potok“ koji se nalazi u opštini Zubin Potok, na severu Kosova, sa manastirskom crkvom koja predstavlja nepokretno kulturno dobro i spomenik kulture.

Foto: Promo

Manastir Duboki Potok

Osim što je donirana računarska oprema i kabinet za očuvanje starih restauriranih spisa iz 16. veka, ovo udruženje je izdvojilo sredstava za izradu monografije koja će pružiti uvid u istoriju manastira, predstaviti važno kulturno nasleđe i blago manastirske crkve ali i prikazati portret pokojnog Igumana Arhimandrita Romila Jelića koji je zaslužan za neverovatan čin potpune obnove ove svetinje koja je nekoliko puta uništavana.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)