STRADALA OD NATO PROJEKTILA: Na današnji dan ubijena trogodišnja Milica Rakić

D.B.M.

17. 04. 2023. u 16:31

ŽIVOT trogodišnje Milice Rakić završio se na današnji dan, pre 24 godine. Tog 17. aprila geler NATO projektila usmrtio je u kupatilu na noši dok se spremala za spavanje. A, tog dana je malenom rukom nacrtala cvetiće i papir nalepila na zid.

СТРАДАЛА ОД НАТО ПРОЈЕКТИЛА: На данашњи дан убијена трогодишња Милица Ракић

Privatna arhiva

Bila je te večeri vazdušna opasnost nad Beogradom. Hučali su NATO avioni, rušili zgrade i sejali smrt. Milica je u 9.45 sedela na noši, a njena mama Dušica je raspremala krevet za spavanje. Vrata kupatila su bila otvorena, jer se devojčica plašila. U daljini su odjekivale bombe. Molila je majku da požuri, da je čuva. A, onda prasak. Začula se detonacija, lomljava stakla i kupatilskih pločica. Otac Žarko je zatekao dete bez svesti.

Okolo nje je bila krv. Probao je da je spasi. Odvezao je do Zemunske bolnice. Lekari su je primili...

U NATO bombardovanju 1999. poginulo je oko 2500 civila. Ubijeno je 79 mališana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača