BRZINU PREKORAČILO 5.666 VOZAČA: Rezultati četvorodnevne policijske akcije - 1.235 vozilo pod dejstvom alkohola

Novosti online

27. 03. 2023. u 11:43

POLICIJSKI službenici saobraćajne policije tokom četvorodnevne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena na teritoriji čitave zemlje isključili su iz saobraćaja 1.235 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i 60 vozača koji su bili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

БРЗИНУ ПРЕКОРАЧИЛО 5.666 ВОЗАЧА: Резултати четвородневне полицијске акције - 1.235 возило под дејством алкохола

Foto: MUP

Akcija je sprovedena uz aktivno učešće policijskih službenika Uprave saobraćajne policije u Direkciji policije i policijskih službenika saobraćajne policije iz područnih policijskih uprava, a korišćeno je 365 radarskih uređaja za kontrolu brzine, 50 droga testova i više od 1.000 alkometara.

Čak 192 vozača zadržana su na trežnjenju u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Foto: MUP

Takođe, zbog prekoračenja brzine sankcionisano je 5.666 vozača, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.709, a zbog nepropisnog prevoženja dece 120 učesnika u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu sprovoditi mere pojačane kontrole usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja kojima se direktno ugrožava bezbednost saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati