OSMACI SUTRA POLAŽU MALU MATURU: Evo koje predmete i ku koliko sati rade

Lj.B.

23. 03. 2023. u 14:51

Učenici osmog razreda osnovne škole polagaće danas i sutra probni završni ispit. Mali maturanti će tets iz matematike raditi danas u 12 sati, a iz srpskog, odnosno maternjeg jezika sutra u 9 časova. Treći test iz izbornog predmeta je istog dana u 11.30 časova.

ОСМАЦИ СУТРА ПОЛАЖУ МАЛУ МАТУРУ: Ево које предмете и ку колико сати раде

Gimnazije odnele prevagu nad srednjim stručnim školama / Foto P. Milošević

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da će probni završni ispit pomoći osmacima da provere svoje znanje, ali i da se upoznaju sa procedurama u vezi sa polaganjem ovog ispita.

- Ujedno, to je prilika da učenici procene koliko su u ovom trenutku spremni za predstojeći završni ispit, kako bi imali vremena da upotpune svoja znanja. Ovo je prva generacija učenika koja će umesto kombinovanog testa, kao treći test, polagati jedan od pet predmeta po izboru - rekao je ministar.

Probni završni ispit polagaće oko 64.747 učenika. Najveći broj učenika, njih 38 odsto opredelio se da polaže test iz biologije, za geografiju 29 odsto, za istoriju oko 16 odsto, njih devet odsto se prijavilo da polaže hemiju kao izborni predmet, dok se osam procenata odlučilo za fiziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)