DODELJENA POVELJA MATICE SRPSKE: Dobitnici institucije i pojedinci

Lj.B.

21. 03. 2023. u 11:36

POVELjU Matice srpske za negovanje srpske jezičke kulture dobili su Institut za srpski jezik SANU i to za ukupni doprinos izučavanju srpskog jezika i negovanju srpske jezičke kulture i ćiriličnog pisma i Odbor za standardizaciju srspkog jezika za ukupni doprinos u polju standardizacije srpskog jezika i negovanja srpske jezičke kulture i ćiriličnog pisma.

ДОДЕЉЕНА ПОВЕЉА МАТИЦЕ СРПСКЕ: Добитници институције и појединци

Rajko Petrov Nogo, Foto V. Danilov

Ovu nagaradu dobila je i Međunarodna škola srpskog jezika, kulture i istorije i Centar za srpski jezik kao strani na Filološkom fakultetu u Novom Sadu za promovisanje i popularizaciju srpskog jezika van granica naše zemlje.

Ovim značajenim priznanjem nagrađeni su i pojedinci, i to prof. dr Sreto Tanasić za višedecenijski rad na polju standardizacije srpskog jezika, a nagradu su posthumno dobili i akademik Milovan Danojlić za negovanje srpkog jezika i njegovih izražajnih mogućnosti i pesnik Rajko Petrov Nogo, takođe za negovanje srpskog jezika i njegovih izražajnih mogućnosti.

Žiri za dodelu ove nagrade radio je u sastavu prof. dr Mato Pižurica, predsednik, prof. dr Dragan Stanić, prof. dr Rada Stijović, prof. dr. Veljko Brborić i prof. dr Isidora Bjelanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri