PISALI MINISTRU PROSVETE: Unija sindikata prosvetnih radnika - Kada će biti izmenjeni zakoni zbog sprečavanja nasilja u školama?

Lj. Begenišić

03. 02. 2023. u 11:15

UNIJA sindikata prosvetnih radnika Srbije uputila je pismo ministru prosvete, u kome pita dokle se stiglo sa izmenom zakonskih i podzakonskih akata koji bi dopineli smanjenju nasilja u školama, a što je dogovoreno na sastancima radne grupe za prevenciju nasilja.

ПИСАЛИ МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ: Унија синдиката просветних радника - Када ће бити измењени закони због спречавања насиља у школама?

Foto Shutterstock

- Vi ste oformili Radnu grupu za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja koja je donela, po našem mišljenju, dobre zaključke - podsećaju sindikati. - S obzirom da je situacija u školama sve dramatičnija, pa su, zbog proceduralnih grešaka trstenički učenici-nasilnici vraćeni u školu, pitamo, dokle se stiglo sa izmenom propisa. Ne oglašavate se, ministre, ne komentarišete ove skaradne situacije koje ugrožavaju mentalno i fizičko zdravlje svih u školi. To je vaša volja ili procena, ali inisistiramo da nam se bar kaže imamo li čemu da se nadamo, po pitanju bolja zakonska i podzakonska rešenja i kada.

Unija podseća i da je u više navrata poslednjih nekoliko godina reagovala zbog sveopšteg nasilja u školama, a da je poslednja akcija bio štrajk i protesti u 47 gradova a održana je 1. decembra prošle godine.

BONUS VIDEO - NASILjE U ŠKOLAMA MORA DA PRESTANE: Protesti prosvetara u Beogradu, Vranju, Trsteniku, Nišu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati