DVA STANA IMAJU NOVE VLASNIKE: Održano prvo izvlačenje novog ciklusa igre "Uzmi račun i pobedi"

Novosti online

28. 01. 2023. u 18:28

PRVO izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" održano je danas, a dvosobni stan osvojila je Malina Radisavljević iz Blaca.

ДВА СТАНА ИМАЈУ НОВЕ ВЛАСНИКЕ: Одржано прво извлачење новог циклуса игре Узми рачун и победи

Foto: RTS printskrin

Jednoiposoban stan dobio je Vladan Petrović iz Šapca.

Ove godine, nagradna igra po prvi put ne podrazumeva slanje koverata sa računima, već građani preko aplikacije skeniraju račune i na taj način stiču pravo na učešće i konkurišu za vredne nagrade.

Svake subote biće izvučeni dobitnici dva stana u Beogradu, a u ovom ciklusu očekuje nas pet izvlačenja, saopštila je Vlada Srbije.

- Zajedno pokuzajemo koliko nam je naša zemlja važna, još efikasnije se borimo protiv sive ekonomije. Prvi put u istoriji imamo digitalne račune - rekao je ministar finansija Siniša Mali i dodao:

- U prošlom ciklusu je na prvom izvlačenju bilo oko 12-13 miliona računa, a sada 40 miliona. Podsetimo, ovo je samo prvo kolo. Na jesen ćemo podeliti još deset stanova - zaključio je ministar Mali.

Pravila učešća u nagradnoj igri

Pravo na učešće u ovoj nagradnoj igri imaju svi punoletni građani Republike Srbije, a za učestvovanje je neophodno imati instaliranu aplikaciju "Uzmi račun i pobedi" na mobilnom telefonu.

"Na pomenutoj aplikaciji, koja je napravljena tako da bude jednostavna za korišćenje i da se račun može brzo poslati, preko jednog uređaja može se napraviti najviše pet različitih naloga, sa pet imena i brojeva telefona. Ovo je omogućeno s ciljem da mladi mogu da prijave starije koji nemaju odgovarajuće mobilne telefone, a sve kako niko ne bi bio diskriminisan", pojašnjava se u saopštenju.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaće fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja.

"Ovo znači da svi građani koji skeniraju svoje račune do subote u podne, konkurišu za dva stana u prestonici, koja će dobiti svoje nove vlasnike u 18 časova. Oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u svakom narednom izvlačenju", zaključuje se u saopštenju.

Takođe, dodaje se, svi računi koji ne budu dobitni u ovom krugu nagradne igre, biće u konkurenciji za nagrade u drugom krugu nagradne igre tokom 2023. godine, navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako je izgledala Kula Beograd u čast prvog srpskog prosvetitelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

AMERIKANCI PRAVE JEDAN BLOK UNUTAR EVROPE: Predsednik otkriva šta će se u narednom periodu dešavati na političkoj sceni