SRPSKA Mata Hari, jedna od najboljih špijuna koje je Srbija imala, žena koja je uspela da sludi četiri moćne obaveštajne službe, bila je specijalni agent Kraljevine Jugoslavije, radila je za 6. odeljenje Gestapoa u Beogradu, poigravala se sa Sekcijom D britanske tajne službe u Jugoslaviji, francuski obaveštajci nisu žalili para da im ustupi po neku informaciju, u toku rata postala je član Centralnog komiteta KPJ, sarađivala je sa Dragim Jovanovićem, šefom Specijalne beogradske policije, rukovodila obaveštajnom mrežom razgranatom po celoj teritoriji ondašnje Kraljevine, napisala "Srpsku čitanku" i "Srpski kalendar" i usput objavila dvadesetak priča...

Komentari (6)

Mile

29.01.2023. 18:49

Тако треба све издајнике свог народа и државе судити по кратком поступку.Значи испитати окривљеног утв е дати истину и осуда се извршава.

Nebitno

29.01.2023. 19:00

Malo procitajte nasu istoriju! Ta gospodjica nista nije uradila za nas narod, ona dala spisak sa 120 ljudi koji podrzavaju cetnike ,naravno nemci su ih pobili. Bolje pisite o Borislavi Stanisic!

Darko

30.01.2023. 01:56

Ona je bila agent Gestapoa i komunistički agent. Nikada ona nije bila u obaveštajnoj službi kraljevine Jugoslavije. Ima na Jutjubu na kanalu Pogledi sve o njoj. Sve je Miloslav Samardžić lepo objasnio. Ona je bila ćerka bugarskog okupacionog oficira iz Prvog svetskog rata. Dok se muž borio na solunskom frontu njegova žena i njena majka se prangijala sa Bugarinom. Zar ne primećujete tatarske crte lica.