"ČUVA DUŠU STAROG SRPSKOG OGNJIŠTA" Vučić objavio fotografiju domaćinstva iz sela Topli Do - "Da nas greje u ove zimske dane" (FOTO)

Novosti onlajn

28. 01. 2023. u 09:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju sela Topli Do autora Gorana Stamenkovića novog godišnjeg konkursa „Najlepše domaćinstvo Srbije".

ЧУВА ДУШУ СТАРОГ СРПСКОГ ОГЊИШТА Вучић објавио фотографију домаћинства из села Топли До - Да нас греје у ове зимске дане (ФОТО)

Foto: Tanjug

- Panj umesto stola, cigla kao polica, šerpa je saksija, a flaša čuvar pelcera. Kafa je skuvana, a goste čeka najlepše mesto, pored hrizanteme. Spretne ruke domaćice, tek za trenutak smirene u krilu, sela je da nas pozdravi, uz osmeh dobrodošlice, ponosna na svoju okućnicu.

Za selo Topli Do kažu da leži u srcu Stare planinine i čuva dušu starog srpskog ognjišta. Zahvaljujemo se na gostoprimstvu, ponećemo i ovu sliku Srbije u nama, da nas greje u ove zimske dane.

A sledeća stanica u našem obilasku najlepših domaćinstva Srbije možda bude baš vaša kapija! - napisano je u objavi na Instgaram profilu "Budućnost Srbije AV". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (289)

TAKO TO IDE: Dan posle Slovenije starteri Srbije nisu izašli na teren, a Luka Jović - jeste! (VIDEO)