U BOLNICI ZBOG SALMONELE? O trovanju u restoranu brze hrane u novosadskom tržnom centru obavešteni nadležni

Lj. P.

07. 01. 2023. u 22:41

POSLE obedovanja u restoranu jednog tržnog centra u Novom Sadu, 6. januara, na Badnji dan, nekoliko Novosađana potražilo je lekarsku pomoć zbog sumnje na trovanje hranom. Šta je uzrok i kako je došlo do trovanja, zasad nije poznato, a o ovom slučaju obaveštene su sve nadležne službe.

У БОЛНИЦИ ЗБОГ САЛМОНЕЛЕ? О тровању у ресторану брзе хране у новосадском тржном центру обавештени надлежни

Posetioci restorana zbrinuti u Infektivnoj klinici, Foto N. Karlić

U ambulantu Klinike za infektivne bolesti, kako su naveli u PR službi Kliničkog centra Vojvodine, u popodnevnim i večernjim satima u petak primljeno je nekoliko pacijenata sa znacima alimentarne intoksikacije.

- Primljeni pacijenti su sa lakšom kliničkom slikom - naveli su u PR službi KCV. - O dobijenim epidemiološkim podacima obavešteni su nadležni organi.

Prema nezvaničnim saznanjima, za pomoć lekarima se obratilo desetak Novosađana koji su toga dana jeli u restoranu brze hrane. Imali su simptome koji odgovaraju trovanju hranom, i svi su imali blažu kliničku sliku. Deo njih je posle pregleda i dobijene infuzije otpušten na kućno lečenje. Da li je i koliko njih zadržano na bolničkom lečenju, juče nije bilo moguće proveriti, a zvanično se o ovom slučaju niko nije oglašavao.

Pacijenti koji su se žalili na tegobe naveli su da povraćaju, imaju temperaturu i dijareju. Neki od njih sumnjaju da je u pitanju salmonela.

Prema nezvaničnim podacima, ovo nije prvi slučaj da su posetioci ovog restorana imali slične tegobe.

Očekuje se da u što skorijem roku sanitarna inspekcija obavi detaljan pregled kako bi se utvrdilo šta je uzrok trovanja.

Ni iz tržnog centra ni iz restorana do sada se nisu oglašavali ovim povodom, niti su odgovarali na pozive novinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima