BOŽIĆNA TRPEZA ZA BESKUĆNIKE: Narodna kuhinja Eparhije bačke okupila socijalno ugrožene sugrađane u Novom Sadu

J. S.

07. 01. 2023. u 21:02

NA dan praznovanja najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, Narodna kuhinja Eparhije bačke u svojim prostorijama priredila je božićnu trpezu za korisnike narodne kuhinje, beskućnike i sve potrebite koji su se za vreme trpeze našli pored hrama Vaznesenja Gospodnjeg na Klisi u Novom Sadu.

БОЖИЋНА ТРПЕЗА ЗА БЕСКУЋНИКЕ: Народна кухиња Епархије бачке окупила социјално угрожене суграђане у Новом Саду

Eparhija bačka

Božićnu trpezu je blagoslovio protojerej-stavrofor Branko Ćurčin, nastojatelj hrama Vaznesenja Gospodnjeg i sabranima čestitao  praznik uz molitvene želje da se rođenjem Hrista u nama rodi sve ono što je čestito i blagosloveno, kako bi dostojanstveno nosili svoje životno breme.

U pripremi božićne trpeze učestvovale su i parohijanke pri hramu Vaznesenja Gospodnjeg. Korisnicima Narodne kuhinje kojima se redovno dostavlja obrok je takođe dostavljen božićni ručak.

Narodna kuhinja Eparhije bačke osnovana je sa blagoslovom episkopa bačkog Irineja, a počela je sa radom 9. novembra 2020. godine. Do sada je podeljeno više od 72 hiljade obroka, a trenutno ima oko 150 redovnih korisnika.

Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke zahvalila je svim dobrotvorima i priložnicima iz zemlje i rasejanja za njihovu nesebičnu ljubav i podršku za uspešan i blagosloven rad Narodne kuhinje.

BONUS VIDEO - PRELEP PRIZOR IZ BEOGRADA: Čestitka za Badnje veče sijala i na Kuli Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije