"BATUT" OBJAVIO REZULTATE ISPRAVNOSTI VODE: U gradskim vodovodima u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci zdravstveno je ispravna

Novosti online

27. 12. 2022. u 07:59

VODA u gradskim vodovodima u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci zdravstveno je ispravna, objavio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

БАТУТ ОБЈАВИО РЕЗУЛТАТЕ ИСПРАВНОСТИ ВОДЕ: У градским водоводима у Пироту, Нишу и Белој Паланци здравствено је исправна

Foto: V. Danilov

- Zavod za javno zdravlje Pirot i Institut za javno zdralje Niš prate zdravstvenu ispravnost vode za piće kako u gradskim, tako i u seoskim vodovodima - navodi "Batut".

Kažu da su juče urađena ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za piće pokazala da su i u Nišu i u Pirotu ispitivani uzorci zdravstveno ispravni, odnosno voda iz gradskog vodovoda u gradovima Pirot, Bela Palanka i Niš je zdravstveno ispravna i bezbedna za korišćenje.

- Preporučuje se građanima da vodu bezbedno mogu da koriste u svojim domaćinstvima u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci, kako za piće, tako i za pripremanje hrane - kažu u "Batutu" i napominju koja se voda ne preporučuje:

- Napominjemo da se ne preporučuje korišćenje vode iz individualnih bunara u naseljima u priobalju reke Nišave, u blizini akcidenta koji se dogodio. Voda ne sme da se koristi iz navedenih izvorišta do dobijanja potvrde od Štaba za vanredne situacije ili Zavoda za javno zdravlje Pirot o njenoj ispravnosti.

Rezultati hemijske analize uzoraka voda obavljenih u Zavodu za javno zdravlje Pirot su pokazali da je voda za piće iz vodovoda Pirot i Bela Palanka zdravstveno bezbedna i može da se koristi za piće i pripremu hrane. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Niš, rezultati ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za piće obavljenih u ovom Institutu pokazuju usaglašenost hemijskih parametara ispitivanih uzoraka vode za piće sa normama važećih Pravilnika - navode u Institutu "Batut".

BONUS VIDEO:

VOJSKA SRBIJE U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI: Hitno se oglasio ministar odbrane

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!