TORTURA PRIŠTINE SE NASTAVLJA: Uhapšenom Srbinu na Kosmetu određen jednomesečni pritvor

D. Z.

03. 12. 2022. u 10:10

ŠEZDESETČETVOROGODIŠNjEM Gavrilu Milosavljeviću uhapšenom u četvrtak popodne u Isotku na Kosmetu, po zahtevu Specijalnog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, odredio je sinoć pritvor u trajanju od mesec dana.

ТОРТУРА ПРИШТИНЕ СЕ НАСТАВЉА: Ухапшеном Србину на Космету одређен једномесечни притвор

Foto D.Z.

Ovog raseljenog Srbina specijalno tužilaštvo u Prištini tereti za navodne ratne zločine odnosno za navodni masakr u zatvoru Dubrava kod Istoka u maju mesecu 1999. godine.

- Specijalno tužilaštvo saopštava da je u okviru istrage o ubistvima i zlostavljanju zatvorenika u Zatvoru Dubrava, tokom rata na Kosovu, "donelo rešenje o proširenju istrage protiv okrivljenog G. M. zbog osnovane sumnje da je fizički zlostavljao zatvorenike tog zatvora i učestvovao u ubistvu većeg broja zatvorenika tokom maja 1999. godine - navedeno je u saopštenju tužilašta povodom odreživanja pritvora Milosavljeviću koji je uhapšen kada je kao raseljneo lice iz centralne Srbije otišao u Istok da reši problem oko imovinskog spora.

Kako su "Novostima" saopštili članovi porodice Mililosavljević, Gavrilo je otišao da reši imovinski spor kao i da je do sada na Kosovo i Metohijiu odlazio bezbroj puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju