POČELO PRIJAVLJIVANJE OSMAKA ZA TREĆI TEST: Rok da se odluče 30. decembar

Lj.B.

01. 12. 2022. u 14:08

UČENICI koji završavaju osmi razred od danas mogu da prijave jedan od pet ponuđenih predmeta - istorija, geografija, fizika, hemija i biologija - koji će polagati na trećem testu u okviru završnog ispita. Prijave traju do 30. decembra, a vrše se u školama ili putem portala Moja srednja škola.

ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ ОСМАКА ЗА ТРЕЋИ ТЕСТ: Рок да се одлуче 30. децембар

Gimnazije odnele prevagu nad srednjim stručnim školama / Foto P. Milošević

Trenutno u bazi imamo nešto više od 66.400 učenika i oko 60.200 roditelja koji koriste esDnevnik i samim tim je njima jednostavnije i lakše kroz dva klika nego da odlaze u školu i gube vreme.

Odlazi se na portala Moja srednja škola, gde se loguju putem esDnevnika i kasnije rade izbor trećeg testa. Ponuđeno je da izaberu jedan od pet predmeta. Rok je 30. decembar, s tim što oni mogu više puta da to izberu i ponište.

- Mi pozivamo učenike da bar urade pet testova koji su bili prethodnih godina sa ciljem da donesu odluku i da provere koji je to test objektivno iz kojeg imaju najviše znanja i da ga odaberu - rekao je Pašić. On je naglasio da je prvi rok za izbor predmeta 30. decembar, a nakon toga predviđeno je da se u nedelji od 23. do 27. januara proveri šta je uneto kao izbor, dok je 30. i 31. januara data mogućnost roditeljima i deci da izmene tu odluku odlaskom u školu ukoliko postoje objektivni razlozi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!