IZREČENA JE NAJOŠTRIJA KAZNA: Ministarstvo prosvete o epilogu napada na profesrooku Tehničke škole u Trsteniku

S. B. - Lj. B.

30. 11. 2022. u 22:45

MINISTARSTVO prosvete dobilo je obaveštenje iz Tehničke škole u Trsteniku o isključenjeu dvojice učenika koji su učestvovali u nasilju nad nastavnicom, kada joj je izmaknuta stolica.

ИЗРЕЧЕНА ЈЕ НАЈОШТРИЈА КАЗНА: Министарство просвете о епилогу напада на професрооку Техничке школе у Трстенику

Foto Škola Trstenik

Izrečena je najoštrija kazna i to je mera spram onoga što su ti đaci učinili.

Ovo je za "Novosti" rekao ministar prosvete Branko Ružić, nakon što je direktor Tehničke škole u Trsteniku potvrdio odluku Nastavničkog veća i iz škole isključio dvojicu učenika.

Ministar je naveo da je ceo postupak sproveden u skladu sa zakonom, te da propisi sada predviđaju period pojačanog obrazovno-vaspitnog rada.

- Po zakonu, ova deca ne mogu u ovoj školskoj godini da se upišu u neku drugu školu, tako da će ovu godinu izgubiti - pojasnio je ministar.

On je ocenio da je frapantno da se takav slučaj uopšte dogodio i poručio da moramo reći - stop nasilju.

- Škole nisu izolovana ostrva i svi društveni segmenti treba da se uključe u borbu protiv nasilja - poručio je ministar Ružić.

Inače, direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž. (17) nakon teškog incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra. Tom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća, koji je jednoglasno donet na sednici 23. novembra.

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku, pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitalno nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole - navodi za "Novosti" Milan Glidžić, direktor Tehničke škole. - Rešenja o isključenju su poslata roditeljima učenika.

Milan Glidžić, Foto Novosti

Profesorka Marija Stevanović, koja je bila žrtva nasilja u učionici, kaže za "Novosti" da misli da će ova odluka definitivno poslužiti kao primer.

- Verujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbednije mesto za školovanje naših đaka - kaže ova nastavnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas