KISIĆ: Deca nasilnici treba da snose posledice svojih dela

Tanjug

30. 11. 2022. u 09:16

MINISTARKA za brigu o porodici Darija Kisić oglasila se povodom iživljavanja đaka nad profesorkom u Trsteniku.

КИСИЋ: Деца насилници треба да сносе последице својих дела

Foto P. Milošević

- Deca koja su vršila nasilje nisu mala i treba da snose posledice za svoje postupke - izjavila je ministarka za brigu o porodici Darija Kisić povodom iživljavanja đaka u Trsteniku nad profesorkom engleskog.

- Uzrasna granica početka nasilničkog ponašanja se pomerila nadole i čini nam se da je ono sada prisutnije - rekla je Kisićeva i ocenila da se nasilnik ne rađa, već postaje. Prema njenim rečima, postavlja se pitanje koji su to faktori da deca postaju nasilnici.

- To je kopija nečega što su videli i prihvatili kao obrazac ponašanja - rekla je Kisićeva, koja je porokomentarisala i pokretanje platforme "Čuvam te" čiji je cilj da se povežu svi koji mogu imati uticaj na nasilnike.

- Počevši od tužilaštava i suda, MUP-a, obrazovanja...Kompletan jedan sistem da se prijavi nasilje, ali i da se prati sve sa čime se susrećemo, Organizuju se tribine na kojima se nastavnici obučavaju kako da prepoznaju nasilnike - navela je Kisićeva.

Dodala je da platforma još ne radi punim kapacitetom, ali da je već mesto gde mogu da stižu i anonimne prijave gde bi svi mogli da reaguju adekvatno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...