ČOPOR VUKOVA SNIMLJEN NA POLA PUTA IZMEĐU KRUŠEVCA I TRSTENIKA: Lovci ne pamte da ih je bilo u ovolikom broju (VIDEO)

S.Babović

30. 11. 2022. u 10:33

ČOPOR vukova snimljen je na graničnom području sela Male Drenove i Poljne kod Trstenika, saznaju „Novosti”.

ЧОПОР ВУКОВА СНИМЉЕН НА ПОЛА ПУТА ИЗМЕЂУ КРУШЕВЦА И ТРСТЕНИКА: Ловци не памте да их је било у оволиком броју (ВИДЕО)

Foto: Printskrin lovočuvarska kamera

Na noćnom, gotovo sablasnom snimku lovočuvarskog video-nadzora jasno se ukazuju predatori, koji prolaze pored kamere. U Lovačkom društvu "Trstenik" preciziraju da je čopor usnimljen na oko 10 kilometara od Male Drenove. Budući da je njihov opseg kretanja u potrazi za hranom i do 50 kilometara, vrlo brzo bi se mogli naći u centru nekog od trsteničkih sela ili u blizini Kruševca.

Ipak, opasnosti po ljude, dodaju, skoro da nema.

-Eventualno može biti ugrožena stoka, vukovi reaguju na ljude jedino u ekstremnim okolnostima, ukoliko su, na primer, ranjeni - kaže za „Novosti” Dušan Kostić, sekretar Lovačkog udruženja.

- Generalno registrujemo povećan broj predatora, a povećanje broja divljih svinja i lisica, prati i uvećanje broja šakala i vukova. Njihova pojava u ovolikom broju, ipak, u tom rejonu predstavlja iznenađenje. Odavno se nije dogodilo.

Trsteničko Lovačko udruženje broji čak 1.570 članova i ima dozvolu samo za dva kontrolisana odstrela godišnje. Vukovi su zaštićena vrsta i mogu se ustreliti jedino u organizovanoj hajci. Narednog vikenda organizuje se unošenje divljači u lovište. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

A SAD, DA UČIMO VRLINE SVETOG SAVE: Novinar hteo da provocira Novaka, nije ni sanjao šta će Đoković da uradi