PRODUŽENO BOLOVANJE NAPADNUTOJ PROFESORKI: Dvadeset dana od incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku

S. BABOVIĆ

29. 11. 2022. u 15:21

DVADESET dana nakon teškog incidenta u Tehničkoj školi u Trsteniku, lekari u Kruševcu su danas produžili bolovanje maltretiranoj profesorki Mariji Stevanović, saznaju “Novosti”.

ПРОДУЖЕНО БОЛОВАЊЕ НАПАДНУТОЈ ПРОФЕСОРКИ: Двадесет дана од инцидента у Техничкој школи у Трстенику

Foto: Facebook

Profesorka se neposredno posle nemilog događaja u učionici 9. novembra prvo javila  Hitnoj pomoći u Trsteniku. Iste večeri, požalila se lekarima i ispričala da je pala nakon što joj je đak N. Ž. (17) izmakao stolicu, a đaci M. M. (18) i I. K. (17) taj događaj snimili, posle čega je snimak deljen po društvenim mrežama.

Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

- Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta - posvedočila je za „Novosti” profesorka. - Svi su se tu profesionalno poneli.

Bolovanje je otvoreno praktično odmah, slučaj je krenuo da se ispituje, a onda je u međuvremenu profesorka zatražila i stručno mišljenje psihijatara u Kruševcu. Do daljeg ostaje kod kuće i neće se vraćati u učionicu.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena profesorka engleskog jezika. Kako je potvrđeno „Novostima”, trenutna faza u postupanjau po hitnoj proceduri odnosi se na prikupljanje potrebnih obaveštenja.

-Ponavljamo da ovo tužilaštvo intenzivno radi na potpunom rasvetljenju ovog događaja koji, po stavu ovog tužilaštva, ima obeležja krivičnopravnog- napominje javni tužilac dr Branislav Petrović.

U danu kada je policijski izveštaj priložen nadležnom tužilaštvu, Nastavničko veće Tehničke škole je na burnoj sednici jednoglasno predložilo da se učenici M. M. i N. Ž. isključe iz škole, dok se I. K. dan ranije ispisao i time izbegao kaznu.

Ponašanje tri učenika u incidentu listom su osudili brojni školski kolektivi i pojedinci, ali i Centar za socijalni rad u Trsteniku. Isti stav zauzeli su i rukovodioci na sednici Aktiva direktora svih škola i obrazovnih ustanova u Trsteniku.

Kolektiv Tehničke škole je pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona žrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja.

Možda jedna od najvažnijih poruka podrške stigla je u petak od Đačkog parlamenta trsteničke škole, koju pohađa 635 učenika. Predstavnici svih 28 odeljenja,koliko ih ima u školi, ogradili su se od počinioca nasilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUP SRBIJE O NEDELJI NASTRADALIH U SAOBRAĆAJU:  Saobraćajne nesreće vodeći uzrok smrti dece i  mlađih od 24 godine