NAKON NASILJA OGLASILA SE ŠKOLA U TRSTENIKU: Profesorki stiže puna podrška od kolega

S.Babović

16. 11. 2022. u 20:57

DVA dana nakon što su “Novosti” objavile da su profesorku engleskog jezika u Tehničkoj školi u Trsteniku surovo maltretirali učenici, stiže podrška i od brojnih kolega u gradu.

НАКОН НАСИЉА ОГЛАСИЛА СЕ ШКОЛА У ТРСТЕНИКУ:  Професорки стиже пуна подршка од колега

Foto:oš Ljubivoje Bajić

Kolektiv Osnovne škole “Ljubivoje Bajić” iz Medveđe kod Trstenika se i zvanično oglasio.

- Povodom nasilnog ponašanja učenika nad našom koleginicom, zaposlenoj u Tehničkoj školi Trstenik, želimo da pružimo našu punu podršku kako bi akteri datog događaja snosili zakonom propisanu odgovornost za počinjeno delo - navode nastavnici i učitelji Osnovne škole “Ljubivoje Bajić” u otvorenom pismu objavljenom na FB stranici škole. 

- Koleginici i kolektivu škole upućujemo reči ohrabrenja, da istraju u suprotstavljanju i borbi sa ovakvim situacijama. Posebno, koleginici želimo brz oporavak i povratak svojim redovnim aktivnostima.

Kako su “Novosti” objavile prekjuče, u incidentu koji se dogodio 9.novembra, jedan đak je maltene “istresao” profesorku sa stolice. Za to vreme, drugi učenik prenosio je “uživo” ceo događaj na društvenim mrežama, pa kada je prekinuo snimanje, uključio se treći učenik, koji je svoj snimak delio dalje na “viberu”. ”Novosti” su imale uvid u snimak pre dva dana, koji je samo potvrdio svedočenja da su se đaci, kada je profesorka pala - smejali.

Protiv tri učenika pokrenut je vaspitno - disciplinski postupak zbog incidenta. Slučaj istražuje Više javno tužilaštvo u Kruševcu, a osim problematičnog ponašanja, otvara se i pitanje distribucije samog snimka. Svaka objava video - materijala dodatno reviktimizuje i ponižava profesorku, koja je od nemilog događaja na bolovanju.

Kako je ranije predočio “Novostima” direktor Milan Glidžić, incident se odigrao u odeljenju trećeg razreda, tokom šestog časa, oko 18,10.

- Odmah smo pokrenuli vaspitno-disciplinski postupak, a slučaj smo prijavili Školskoj upravi, Centru za socijalni rad, Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu - iznosi za “Novosti” Milan Glidžić, direktor škole.

- U pisanoj formi smo obavestili roditelje učenika koji su učestvovali u incidentu i očekujemo pisane izjave tih učenika, uz prisustvo roditelja. Naš Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja se odmah sastao, radimo na izradi operativnih planova za učenike. Održaće se i poseban roditeljski sastanak u tom odeljenju - izjavio je direktor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri