PRETI NAM MIGRANTSKI TALAS GORI OD 2015. GODINE: Upozorenje šefa austrijske diplomatije pred sastanak u Beogradu - Potrebne hitne mere

Tanjug

05. 10. 2022. u 22:24

MINISTAR spoljnih poslova Austrije Aleksander Šalenberg upozorio je, pred sutrašnji sastanak u Beogradu, da ako se pod hitno ne preduzmu mere, naredni talas migracije može zaseniti onaj iz 2015. godine.

ПРЕТИ НАМ МИГРАНТСКИ ТАЛАС ГОРИ ОД 2015. ГОДИНЕ: Упозорење шефа аустријске дипломатије пред састанак у Београду - Потребне хитне мере

Foto: MUP

Šalenberg je, uoči sastanka u Beogradu koji će sutra okupiti ministre spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Austrije i Mađarske, kao nastavak nedavnog trilateralnog samita u Budimpešti, ukazao da je migracioni pritisak na spoljne granice masivno povećan.

On je istakao da je dalji migracioni potencijal iz niza trećih država de fakto neograničen.

- U fokusu razgovora biće dalje intenziviranje kriminalističko-policijske saradnje između Mađarske, Srbije i Austrije - najavio je ministar unutrašnjih poslova Austrije.

Na sastanku u Beogradu biće reči o detaljima i konkretnoj promeni planova za suzbijanje iregularne migracije duž balkanske rute.

U Beču ističu da će biti reči o pojačanoj zaštiti srpske granice prema Severnoj Makedoniji, ali i usaglašavanju viznog režima Srbije.

Od januara do avgusta je u Austriji podneto 56.149 molbi za azil, a udeo Indijaca i Tunišana se značajno povećao, i to za 20 puta.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRCE MI KUCA ZA OBE NACIJE Prelepoj Srpkinji udatoj za reprezentativca Švajcarske je danas najteže (FOTO)