NOVI USPEH I DRUGI ICAO SERTIFIKAT ZA SRBIJU: Obezbeđivanje u vazduhoplovstvu na najvišem nivou

Promo

29. 09. 2022. u 12:16

DIREKTORKA Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov prisustvovala je 27. 9. 2022. godine zasedanju Skupštine ICAO u Montrealu, i tom prilikom joj je uručen sertifikat za izuzetan uspeh pri implementaciji standarda i preporučenih praksi u oblasti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.

НОВИ УСПЕХ И ДРУГИ ICAO СЕРТИФИКАТ ЗА СРБИЈУ: Обезбеђивање у ваздухопловству на највишем нивоу

Promo

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) je u periodu od 16. do 26. maja 2022. godine sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC)) i olakšica u vazdušnom saobraćaju (FAL) Republike Srbije i time utvrdila da sveukupni nivo usaglašenosti ovog sistema iznosi 94,73%, čime se Republika Srbija svrstava u red malog broja država koje primenjuju najviši nivo mera obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju.

Postignut rezultat usaglašenosti od 94,73% predstavlja poboljšanje od 23,89% u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine, i potvrdu da je Direktorat proteklih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.

Promo

Sertifikat predsednika Saveta ICAO za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu ustanovljen je kao podrška inicijativi „No Country Left Behind’’, a kriterijumi usaglašenosti koji se koriste za ovo priznanje su objektivni, transparentni i isti za sve zemlje.

Ovaj rezultat, kao i uspeh iz 2019. godine, kada je direktorki Čizmarov uručen sertifikat za uspešnu implementaciju ICAO standarda i preporučenih praksi u bezbednosti vazduhoplovstva (sa stepenom usaglašenosti 93,3%), predstavljaju najveća priznanja zaposlenima u Direktoratu, koji posvećeno rade na tome kako bi učesnicima u vazdušnom saobraćaju Srbije pružili usluge na najvišem nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača