NOVI USPEH I DRUGI ICAO SERTIFIKAT ZA SRBIJU: Obezbeđivanje u vazduhoplovstvu na najvišem nivou

Promo

29. 09. 2022. u 12:16

DIREKTORKA Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije Mirjana Čizmarov prisustvovala je 27. 9. 2022. godine zasedanju Skupštine ICAO u Montrealu, i tom prilikom joj je uručen sertifikat za izuzetan uspeh pri implementaciji standarda i preporučenih praksi u oblasti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.

НОВИ УСПЕХ И ДРУГИ ICAO СЕРТИФИКАТ ЗА СРБИЈУ: Обезбеђивање у ваздухопловству на највишем нивоу

Promo

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) je u periodu od 16. do 26. maja 2022. godine sprovela proveru usaglašenosti sistema obezbeđivanja u vazduhoplovstvu (AVSEC)) i olakšica u vazdušnom saobraćaju (FAL) Republike Srbije i time utvrdila da sveukupni nivo usaglašenosti ovog sistema iznosi 94,73%, čime se Republika Srbija svrstava u red malog broja država koje primenjuju najviši nivo mera obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju.

Postignut rezultat usaglašenosti od 94,73% predstavlja poboljšanje od 23,89% u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine, i potvrdu da je Direktorat proteklih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu.

Promo

Sertifikat predsednika Saveta ICAO za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu ustanovljen je kao podrška inicijativi „No Country Left Behind’’, a kriterijumi usaglašenosti koji se koriste za ovo priznanje su objektivni, transparentni i isti za sve zemlje.

Ovaj rezultat, kao i uspeh iz 2019. godine, kada je direktorki Čizmarov uručen sertifikat za uspešnu implementaciju ICAO standarda i preporučenih praksi u bezbednosti vazduhoplovstva (sa stepenom usaglašenosti 93,3%), predstavljaju najveća priznanja zaposlenima u Direktoratu, koji posvećeno rade na tome kako bi učesnicima u vazdušnom saobraćaju Srbije pružili usluge na najvišem nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (0)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)